Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Nomináciám na hudobnú cenu Grammy vládnu mužskí interpreti

Jay-Z Foto: TASR/AP Photo

Nominácie v najvýznamnejších kategóriách oznámili v stredu, a to po prvý raz prostredníctvom hodinového koncertu z Nashvillu, ktorý prenášala televízia.

Nashville 6. decembra (TASR) - Tohtoročným nomináciám na hudobnú cenu Grammy vládnu mužskí interpreti ako Jay-Z, Kanye West, Frank Ocean, Mumford & Sons, Fun či The Black Keys. Informovala o tom agentúra Reuters.

Nominácie v najvýznamnejších kategóriách oznámili v stredu, a to po prvý raz prostredníctvom hodinového koncertu z Nashvillu, ktorý prenášala televízia.

V kategórii skladba roka sú nominovaní interpreti z rôznych hudobných žánrov ako rock, pop či hiphop - The Black Keys za pieseň "Lonely Boy", Kelly Clarksonová za "Stronger", Fun za "We Are Young", Gotye za "Somebody That I Used to Know", Frank Ocean za "Thinking About You" a Taylor Swiftová za "We Are Never Ever Getting Back Together".

O prestížny titul najlepšieho nováčika sa uchádza pestrá zmes umelcov - bluesrocková skupina Alabama Shakes, indiepopová skupina Fun, folkrocková skupina The Lumineers, country spevák Hunter Hayes a hiphoper Frank Ocean.

Medzi súťažiacimi v kategórii najlepší popový album sa nachádzajú silní konkurenti Maroon 5, Kelly Clarksonová, Pink, Fun a Florence and the Machine.

Mená víťazov 55. ročníka cien Grammy sa verejnosť dozvie na slávnostnom udeľovaní 10. februára v Los Angeles.