Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Nitrianska hudobná jar ponúkne štyri koncerty vážnej hudby

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Program s názvom Piesne srdca prinesie arménske, ukrajinské a židovské ľudové piesne.

Nitra 10. februára (TASR) - Štyri koncerty vážnej hudby ponúkne jubilejný 50. ročník cyklu Nitrianska hudobná jar. Podujatie otvorí 7. marca Nitriansky komorný orchester ZOE. Zoskupenie aktívnych profesionálnych hudobníkov, žijúcich v Nitre, predstaví v priestoroch synagógy diela J. S. Bacha a A. Dvořáka, informovala radnica.

Program s názvom Piesne srdca prinesie arménske, ukrajinské a židovské ľudové piesne. Odznejú 10. marca v podaní rodáčky z arménskeho Jerevanu, žijúcej na Slovensku, Karine Sarkisjan a multižánrového huslistu Ľuba Šama.

Organový recitál Mareka Štrbáka si milovníci klasiky budú môcť vypočuť 14. marca. Koncertný organista odohrá skladby J. S. Bacha, C. Francka, M. Duprého.

Záverečný koncert bude 17. marca patriť spojeniu spevu, flauty a gitary z Českej republiky s názvom Trio Bel Canto. Hudobníci rozozvučia koncertnú sieň melódiami z dielne českých skladateľov.

Tradičnou súčasťou jarného koncertného podujatia je aj Nitrianska hudobná jar Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Jozefa Rosinského v Nitre. Pri príležitosti 95. výročia založenia školy pripravila ZUŠ festival interpretov zo základných umeleckých škôl s medzinárodnou účasťou. Jednotlivé koncerty sa budú konať od 18. do 21. marca.