Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Na festivale Zimný Žákovic Open zahrá aj skupina Polemic

Skupina Polemic. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Úspešná ska formácia zahrá na festivale iný program ako v lete.

Bratislava 5. decembra (TASR) – Bratislavský Majestic Music Club (MMC) bude v piatok 7. decembra miestom festivalu Zimný Kozel Žákovic Open. Na pódiu vystúpi od 18. hodiny päť slovenských kapiel, Cpt. Slice, Polemic, Hex, Le Payaco a Walter Schnitzelsson. TASR informovala Maca Schmidtová, PR manažérka festivalu.

Na festival sa na fanúšikov sa teší aj známa a dlhoročne úspešná ska formácia Polemic. "Teraz prídeme na Žákovic zahrať iný program ako v lete. Aj s novými pesničkami, ktoré v lete ešte neexistovali. Do jari si chceme pripraviť nový materiál, s ktorým potom vyrazíme na turné. Sú to smelé plány, no chceme to stihnúť,“ uviedol pre médiá líder Polemicu Braňo Bajza.

Na zimnom Žákovic Open podporia členovia Polemicu rodinnú atmosféru tohto festivalu a privezú si so sebou aj svoje rodiny. "Niektorí áno, je to individuálne podľa chuti členov našich rodín zažiť akurát v ten deň kúsok rock'n'rollu. Lákať na Mikulášske sladkosti ich nebudeme, tie nám prinesie Mikuláš domov, ako každému poslušnému jedincovi. Sú predsa za poslúchanie počas celého roka a preto ich z pódia nebudeme rozhadzovať,“ dodal pre médiá.

Ska formácia Polemic vznikla v roku 1989. V ďalších rokoch prešla skupina viacerými personálnymi zmenami a zostava sa stabilizovala v polovici 90. rokov. V roku 1997 vydali prvý album Do ska. V júni 1999 vydali album druhý Yahman!. Za rok 1999 získala skupina v ankete Slávik ocenenie ako skokan roka. V októbri 2000 vydali tretí album Gangster-ska a v novembri 2002 štvrtý Nelám si s tým hlavu. V októbri 2005 vydali úspešný album Nenudin. V máji 2007 vydali DVD a CD Polemic Live, v máji 2008 vyšla ich hitová kompilácia Best Of Polemic 1988-2008. V máji 2010 vydali nový štúdiový album s názvom Horúce časy.