Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na bratislavskom koncerte Nneky zahrá aj Malalata

Soulová a hip-hopová umelkyňa Nneka, ktorá na Slovensku vystúpi po prvý raz, predstaví svoj aktuálny album Soul Is Heavy.

Bratislava 17. júla (TASR) - Na koncerte nemecko-nigérijskej speváčky Nneka, ktorá vystúpi vo štvrtok 19. júla v bratislavskom Ateliéri Babylon, zahrá aj Malalata. TASR informovala Silvia Turnerová z usporiadateľskej agentúry Ore Pole.

Pod názvom Malalata sa skrýva aj DJ Jakub Kmošena, ktorý si svojím eklektickým mixom world music, swingu, jazzu a ďalších štýlov získal renomé v Českej republike aj na Slovensku. "Ako jeden z mála miestnych DJ-ov vypredáva bratislavské aj pražské kluby," dodala.

Soulová a hip-hopová umelkyňa Nneka, ktorá na Slovensku vystúpi po prvý raz, je najčastejšie prirovnávaná k Lauryn Hill, Macy Gray či Corinne Bailey-Rae. Nneka v slovenskej metropole predstaví svoj aktuálny, v poradí tretí album Soul Is Heavy, ktorý podľa recenzentov katapultoval speváčku medzi najzaujímavejšie soulové interpretky súčasnosti.

Nneka Elise Egbuna sa narodila v nigérijskom Warri, kde žila do svojich osemnástich rokov. V roku 1998 sa presťahovala do nemeckého Hamburgu, kde sa veľmi rýchlo stala súčasťou tamojšej hudobnej scény. Na svetlo sveta ju však vytiahla v roku 2004 dancehallová hviezda Sean Paul.