Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Martin Harich nakrúca videoklip za múrmi väznice

Martin Harich Foto: TASR

V Bratislave sa pred pár dňami pohyboval spevák Martin Harich. Spoločnosť mu robila kapela Musitany Hope, ale i celý štáb – hudobník totiž prišiel do hlavného mesta nakrútiť svoj ďalší videoklip.

Bratislava 19. septembra (Teraz.sk) – Len na niekoľko hodín si odskočil Martin Harich z pražského nahrávacieho štúdia, aby nakrútil v Bratislave svoj štvrtý videoklip. Spevák pricestoval na pľac priamo z Prahy, kde práve dokončuje nahrávanie svojho druhého albumu. Práve zo svojej, v týchto dňoch vznikajúcej, štúdiovej nahrávky vybral Martin jednu zo skladieb, ktorú chce fanúšikom priniesť ešte skôr než celý album – vo forme singlu a videoklipu, informovala Adriána Čahojová zo Soul For Show.


Chcel sa vyhnúť klišé

„Vyberali sme z viacerých piesní. Voľba napokon padla na energickejšiu vec s názvom Posledná pieseň,“ prezradil líder skupiny Musitany Hope, ktorý sa pri výbere režiséra nového klipu poprvýkrát spojil s Michalom Kováčom – Kunesom, ktorý má na svedomí tiež videoklipy AKM alebo Deti stratenej generácie pre Rytmusa či pre iných interpretov ako Tina, Miro Jaroš Dominika Mirgová či Komajota.

Bezprostredne po nakrúcaní Martin neskrýval dobrý pocit z premiéry spolupráce s Kunesom: „Mal som dojem, že točíme film. Prvýkrát sme s kapelou neboli stredobodom pozornosti kamier my, ale herci. Ja a kapela sme hrali v podstate úlohu rozprávačov, doprovodnú rolu.“ Podľa Martinových slov, bolo potrebné vymyslieť videoklip, ktorý by nebol klišé a gýčom, keďže text singlu hovorí o rozchode. „Z mojich doterajších videoklipov skoro až „tiekol med“. Tento nový bude drsnejší a, povedal by som, že z jemne undergroundového prostredia. Prišlo mi to ako vhodný nápad, tak trochu úlet a najmä niečo nečakané.“

Režisér si splnil sen

Svoj pohľad na prácu s novým interpretom prezradil aj režisér Michal Kunes Kováč: „Keď som sa stretol s Martinom, povedal mi, že chce zmenu a niečo s príbehom. Tak sme sa do toho pustili. Príbeh je o mladých luďoch, o láske, o žiarlivosti, s veľmi smutným a dojímavým koncom, ktorý sa nám podarilo natočiť celkom dramaticky,“ opisuje režisér. Štáb sa presúval po viacerých lokáciách v Bratislave, nakrúcalo sa celý jeden deň, až napokon celé osadenstvo i kapela skončili v noci v priestoroch ateliéru väznice. „Najväčším plusom boli šikovní herci Tomáš Pokorný a Katka Andrejcová, s ktorými sa perfektne spolupracovalo. Pocity, ktoré som od nich potreboval zahrať, boli akoby skutočné,“ pochvaľuje si Michal Kunes Kováč herecké výkony na pľaci, kde sa striedala jedna silná emócia za druhou, medzi nimi i „plač na počkanie“.

„Veľmi oceňujem prístup Martina a jeho kapely, ktorí sa s nami presúvali po Bratislave a nesťažovali sa na počasie, ktoré nám bohužiaľ v ten deň neprialo. S Martinom sa pracuje výborne, prišiel na pľac pripravený presne podľa pokynov,“ opisuje režisér atmosféru nakrúcania a napokon priznáva, že točiť vo väzení bolo nielen pre hercov ale i pre neho veľkým zážitkom. „V tomto klipe som si aj ja osobne splnil pár snov, či už ide o scenár, alebo filmový videoklip, ktorý sa mi, myslím, podarilo natočiť lepšie, ako som sám mal v pláne.“