Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Mária Čírová chce v novom klipe k piesni My podporiť zúfalé ženy

Speváčka Mária Čírová, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Touto témou sa vážnejšie zaoberám už asi rok. Rozprávala som sa so ženou, ktorá v sedemnástich otehotnela s chalanom, ktorý sa na ňu po oznámení, že bude otcom, vykašlal, spomína speváčka Čírová.

Bratislava 10. októbra (TASR) – Speváčka Mária Čírová sa po roku opäť postavila pred filmovú kameru, aby nakrútila videoklip k aktuálnemu singlu My z druhého štúdiového albumu Na dosah.

Réžie klipu sa ujala mladá dvojica študentov VŠMU Romana Špačková a Nazarij Kľujev, klip nakrúcala Mária dva dni v Rafinery Gallery v Bratislave. Industriálne, chladné prostredie presne zapadalo do témy videoklipu, ktorý sa v médiách objaví v druhej polovici októbra.

Pred niekoľkými dňami mala v slovenskom éteri premiéru skladba My, ktorú zložil autorský tandem Mária Čírová, Maroš Kachút a Filip Hittrich. Speváčka je dvojnásobnou matkou a preto oveľa citlivejšie vníma ženský svet. Klipom k pesničke My sa rozhodla podporiť zúfalé ženy.

Video: Mária Čírová - My



"Klipom chcem poukázať na ženy, ktoré sa ocitli alebo ocitnú v ťažkých, krízových situáciách. Môže to byť opustené dievča, týraná žena, slobodná mamička. Touto skladbou im chcem vyjadriť podporu. Nech sa v živote ocitnú v akejkoľvek ťažkej situácii, vždy sa dá nájsť cesta, ako sa z toho dostať von, vykročiť vpred, urobiť za všetkým hrubú čiaru. Verím jednej múdrej vete - Osud nie je vecou náhody, ale voľby," uviedla pre médiá speváčka.

Mária Čírová ďalej dodala: "Touto témou sa vážnejšie zaoberám už asi rok. Rozprávala som sa s istou ženou o jej živote. Rodičia alkoholici, v sedemnástich rokoch otehotnela s chalanom, ktorý sa na ňu po oznámení, že bude otcom, vykašlal. Všetci z jej okolia vrátane rodičov jej jednohlasne radili, aby podstúpila interrupciu. Ona to však nespravila. Dnes je šťastnou mamou desaťročného Adama a neľutuje, že sa rozhodla dať áno životu."

TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.