Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Lukáš Vaculík sa predstaví Bratislavčanom v inscenácii Kočka a básnik

Lukáš Vaculík Foto: TASR/Štefan Puškáš

Stane sa tak v sobotu 17. novembra v Mestskom divadle Pavla Orságha Hviezdoslava.

Bratislava 15. novembra (TASR) – Známy dlhoročný idol žien, český herec Lukáš Vaculík, sa predstaví bratislavskému publiku v sobotu 17. novembra v Mestskom divadle Pavla Orságha Hviezdoslava v inscenácii Kočka a básnik.



Hru uvedie v rámci Noci divadiel hosťujúca Divadelná spoločnosť Háta z Prahy, režisérom inscenácie dramatika Wiltona Manhoffa je Antonín Procházka, Vaculíkovou partnerkou na javisku je Kateřina Hrachovcová.

Newyorský Manhattan je ideálnym miestom romantických príbehov. V tejto hre sa stretnú dvaja úplne odlišní ľudia. Felix je neúspešný spisovateľ pracujúci v malom kníhkupectve. Nedarí sa mu ani v spisovateľskej kariére, ani v živote. Svoju frustráciu ako tak potláča pozorovaním susedky Doris pomocou ďalekohľadu. Doris je krásna žena a - prostitútka. Keď sa dozvie, že Felix jej "povolanie" nahlásil domovníkovi, rozhodne sa urobiť mu zo života peklo. Vzájomné obviňovanie, hádky, výčitky, ale tiež uzmierenie a láska. Aby ich vzťah mohol pokračovať, musia obaja zodpovedať zdanlivo jednoduchú otázku - kto vlastné sú.

Inscenácia mala veľký úspech aj na slávnom Broadwayi, kde hlavné úlohy zahrali Barbara Streisand a George Segal. Neskôr sa dočkala i filmovej verzie v Hollywoode. Protagonistu pražskej inscenácie Lukáša Vaculíka si diváci určite pamätajú z filmov Kamarád do deště a Láska z pasáže.

Predstavenie si diváci môžu pozrieť v rámci akcie Noc divadiel. Jej súčasťou bude aj divadelná hudba v podaní SĽUK-u a prehliadka divadelného zákulisia v sprievode Fantóma divadla.