Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lucie Bílá nahrala novú pieseň k jesennému Černobílému turné

Lucie Bílá Foto: TASR/Pavel Neubauer

Lucie Bílá odohrá na Slovensku dva koncerty.

Bratislava 19. augusta (TASR) – Novú pieseň Jsem to já nahrala česká zlatá slávica Lucie Bílá. Hudobne aj produkčne ju pripravili Bratislavčania Marián Kachút, Peter Graus a Tomáš Zubák. Česko-slovenský text napísal Václav Kopta. S novou skladbou avizuje speváčka nadchádzajúce jesenné Černobílé turné.

Desiatku koncertov začne dvomi vystúpeniami 14. a 15. októbra v Prahe, na doteraz najväčšom turné svojej kariéry speváčka zaspieva najväčšie hity, ponúkne remixové prekvapenia a veľkolepú pódiovú show s najväčšou scénickou výpravou v histórii česko-slovenského šoubiznisu. Je viac než isté, že to bude najväčšia koncertná akcia tohto roku, na ktorú sa 15-násobná česká zlatá slávica dôkladne pripravuje.

„Nič v živote nie je len čierne alebo biele. Napríklad ja sa najčastejšie obliekam do čiernych farieb, hoci som „Bílá”. Čierna je len najtmavší odtieň bielej a biela je len najsvetlejší odtieň čiernej. Rovnako aj v živote ide len o uhol pohľadu a nič nie je jednotvárne, preto som sa rozhodla práve pre tento opozitný a zároveň jednoduchý názov pre svoje najväčšie turné,” uviedla pre médiá úspešná speváčka.

Turné bude čiernobiele vďaka kostýmom a farebné vďaka veľkolepej scéne, tanečníkom, pódiu s desaťmetrovým mólom, veľkým LED obrazovkám, špičkovému ozvučeniu a množstvu svetelných a pyrotechnických efektov. Výpravnú šou majú pod palcom Slováci - režisér Jeffo Minařík, choreograf a tanečník Miňo Kereš a hudobný producenti z Creative Music House (Peter Graus, Tomáš Zubák a Marián Kachút), ktorý sa postarajú o scénu, choreografiu a nové remixové verzie pesničiek.

Najvýpravnejšie turné s najväčšou scénou, super zvukom, grandióznymi efektmi a úžasnými tanečníkmi bude mať aj charitatívny rozmer, speváčka sa rozhodla pomôcť nadácii Konto Bariéry, s ktorou dlhodobo spolupracuje. Vstupenky na slovenskú časť turné, čo sú dva koncerty - 19. októbra v Bratislave (Zimný štadión Ondreja Nepelu) a 21. októbra v Košiciach (Steel aréna), sa predávajú v sieti Ticketportal.