Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Jaro Slávik predstavil knihu Talent

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Kniha je vlastne troma pohľadmi za oponu. Vďaka prvému sa čitateľ dozvie, čo zábavný priemysel je a koľko triliónov eur sa v ňom každoročne otočí.

Bratislava 13. februára (TASR) - Jaro Slávik, známy desiatku rokov z televíznej šou, predstavil knihu Talent. Aj vďaka účinkovaniu v tejto šou je najznámejším predstaviteľom zákulisia zábavného a kreatívneho prostredia. Vo svojej knihe Talent prináša atraktívny pohľad za oponu diania vo svete talentového priemyslu.

Kniha je vlastne troma pohľadmi za oponu. Vďaka prvému sa čitateľ dozvie, čo zábavný priemysel je a koľko triliónov eur sa v ňom každoročne otočí. Druhý pohľad čitateľa privedie k rozprávaniu o tvrdohlavosti Jozefa Patroviča, o hádkach s Luciou Bílou, o veľkom nasadení Leoša Mareša, jednoducho o desiatich ročníkoch populárnej televíznej relácie. Posledný pohľad je denník z nakrúcania 11. série Česko Slovensko má talent, ktorá podľa autora ani nemala vzniknúť.

V knihe autor prezradí veľa o svojom živote, kariére, ale aj o zákulisí zábavného priemyslu. Už 11 rokov pôsobí v porote najväčšej talentovej šou na Slovensku, ale aj v Česko-Slovensku. No v kreatívnom a zábavnom priemysle sa pohybuje oveľa dlhšie. Tvrdí, že každý človek má na niečo talent, len ho v sebe musí objaviť a rozvíjať.

"Je to talent, pretože sa bavíme v prenesenom zmysle slova, čo je kreativita, čo dokáže človek vytvoriť, ako dokáže vytvárať svety, ktoré neexistovali. Tieto svety sa vytvárajú v prenesenom aj reálnom zmysle slova, čo je naša televízna zábavná šou. Takže je to taká trojfázová kniha, ktorú môžete čítať ako denník, ako zážitky z nakrúcania, ako históriu jednej zábavnej relácie, pripomenutie si ľudí a situácií," povedal pre TASR autor.

Jaro Slávik (1974) pôsobí v kreatívnom a zábavnom priemysle. Venuje sa písaniu scenárov, účinkuje v stand-up comedy, moderuje vlastnú spoločenskú satirickú reláciu, hľadá talenty, organizuje koncerty, produkuje hudobné i televízne projekty a pravidelne prednáša. Vyše desať rokov pracoval v zahraničí na seniorských pozíciách koncernov EMI, Virgin a Warner. Spolupracoval s Madonnou, Shaggym, Chuckom Norrisom, Jeanom-Claude Van Dammom, Pamelou Anderson a ďalšími známymi umelcami.