Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Kapela Peter Bič Project sa predstaví v bratislavskom Ateliéri Babylon

Foto: youtube.com

Mesiac a pár dní je na svete ich debutový album Say It Loud, ktorý im pokrstil kuchár a gurmán Jaroslav Žídek.

Bratislava 19. novembra (TASR) – Košická formácia Peter Bič Project zavŕši úspešný rok v piatok 23. novembra koncertom v bratislavskom klube Ateliér Babylon. Predstaví na ňom piesne z nového albumu Say It Loud, ktorý vydali pred mesiacom.

Hudobný projekt zoskupený okolo košického muzikanta Petra Biča absolvoval tento rok v maximálnom nasadení. Mesiac a pár dní je na svete ich debutový album Say It Loud, ktorý im pokrstil kuchár a gurmán Jaroslav Žídek. V rádiovom éteri im naplno bodujú dva single, pričom prvú veľkú hitovku Hey Now vystriedala titulná skladba albumu Say It Loud.

V spolupráci s režisérom Martinom Hudákom vznikli ku skladbám klipy. Hey Now si mohli vypočuť poslucháči mnohých rádií vo viacerých krajinách sveta, medzi nimi v Českej republike, Dánsku, Mexiku, Spojených štátoch či Brazílii.

Vydaním albumu Say It Loud si kapela zároveň otvorila dvere na festivaly, samostatné koncerty aj do médií. Všetky skladby sú výhradne v anglickom jazyku. „Hudbu skladáme všetci, texty píšu speváci Ivo a Dáška, ktorí sa v angličtine našli. Keď niekto dostane nápad, tak sa od toho odpichneme a rozvinieme to do textu. Je to spoločné dielo. Najprv robíme hudbu, do toho sa dotvárajú nálady a texty pesničky, podľa situácie a obdobia, ktoré v dobe vzniku práve zažívame,“ vysvetľuje Peter Bič.

Partia muzikantov z východného Slovenska si stihla získať početnú fanúšikovskú základňu, aj keď gitarista Peter Bič bol známy už roky predtým zo skupín IMT Smile, Stereo, zo spolupráce s Janou Kirschner, s Adamom Ďuricom, alebo z jeho sólového albumu. Formáciu Peter Bič Project tvoria Peter Bič (gitara, spev), Dáška Kostovčík (spev), Ivo Bič (spev), Matúš Pavlík (klávesy), Vlado Čekan (basgitara) a Jožko Zima (bicie).