Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Jana Kirschner pripravuje Obyčajnosti Tour 2024

Na archívnej snímke Jana Kirschner. Foto: TASR Dano Veselský

Na koncertoch nebudú chýbať zaujímaví hostia, z ktorých Kirschner zatiaľ potvrdila Štefana Šteca. Speváčka rada dáva priestor aj mladým muzikantom, takže sa určite objavia aj mladé mená.

Bratislava 13. februára (TASR) - Jana Kirschner pridáva ďalší koncert jarného turné, na Obyčajnosti Tour 2024 predstaví slovenská speváčka a skladateľka naživo nielen dlhoočakávaný album s názvom Obyčajnosti, ale aj najväčšie hity. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Fanúšikovia sa na speváčku môžu tešiť v dvoch českých a piatich slovenských mestách, budú nimi 3. apríla Banská Bystrica, deň nato Lučenec, 5. apríla Košice, 6. apríla Žilina, 7. apríla Praha, 9. apríla Brno, 11. a 12. apríla bratislavská Stará tržnica.



"Turné k albumu prinesie skutočne pestrý hudobný zážitok. Nielen pre to, že muzikanti a muzikantky sú z rôznych krajín, ale najmä pre to, že sme dali dokopy kapelu, v ktorej každý hrá na niekoľko nástrojov. Okrem tradičnej zostavy budú môcť diváci počuť aj viacero netradičných nástrojov, ktoré sa na bežných popových koncertoch len tak nevidia. Pripravujeme nádherný program, na ktorom pracujeme už niekoľko mesiacov. Príprava samotného turné, scény, logistiky, presuny muzikantov, skúšky, ale aj to, či a kam vziať naše deti. To všetko je súčasťou niekoľkomesačných príprav," približuje speváčka.

Na koncertoch nebudú chýbať zaujímaví hostia, z ktorých Kirschner zatiaľ potvrdila Štefana Šteca. Speváčka rada dáva priestor aj mladým muzikantom, takže sa určite objavia aj mladé mená.

"Pre mňa je dôležité, aby bola medzi muzikantmi chémia. Nie je to vždy len o tom, že je niekto virtuóz. Potrebujete ľudí, s ktorými si rozumiete, ľudsky aj hudobne, a ste naladení na tej istej vlne. Potom všetko ide jednoduchšie. Nepotrebujete si veci vysvetľovať, pretože mnoho okamihov vychádza práve z tej vzájomnej chémie. Rozumieme si veľmi a sme fakt dobrá banda. Na pódiu budem mať konečne aj tri ženy a po rokoch sa mi tak podarilo dosiahnuť istú rovnováhu. Je to splnenie môjho sna," dodáva speváčka.