Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Herečku Janu Brejchovú previezla záchranka do vinohradskej nemocnice

Jana Brejchová Foto: TASR

Podľa polície záchranárov privolala herečkina dcéra Tereza Brodská, ktorá chcela navštíviť matku, ale nedokázala sa dostať do bytu.

Praha 7. októbra (TASR) - Renomovanú českú herečku Janu Brejchovú (73) dnes popoludní hospitalizovali na Internom oddelení Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady v Prahe.

Stalo sa tak po tom, čo sa záchranárom podarilo dostať do jej bytu až s pomocou privolanej polície. Informáciu priniesol internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu pražskej polície Janu Rösslerovú a hovorkyňu pražskej záchrannej služby Jiřinu Ernestovú.

Podľa polície záchranárov privolala herečkina dcéra Tereza Brodská, ktorá chcela navštíviť matku, ale nedokázala sa dostať do bytu. Herečku v ňom našli ležať na podlahe a odovzdali do rúk zdravotníkov.

Hospitalizáciu vo vinohradskej nemocnici potvrdil hovorca zariadenia Lukáš Matýsek, ktorý však ďalšie informácie odmietol s odvolaním sa na absenciu povolenia.

Jana Brejchová, jedna z najviac obsadzovaných herečiek svojej generácie, získala v roku 2010 Českého leva za dlhoročný umelecký prínos českému filmu. Z jej bohatej filmografie spomeňme napríklad snímky ako Vlčí jáma, Vyšší princip, Návrat ztraceného syna, Kdyby tisíc klarinetů, Baron Prášil, Noc na Karlštejne alebo z novších prác Hřebejkov film Kráska v nesnázích. Medzi životných partnerov umelkyne patrili režisér Miloš Forman, herci Vlastimil Brodský a Jaromír Hanzlík, ako aj ich nemecký kolega Ulrich Thein.