Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

IMT Smile si k novému klipu pozvali tanečnice z Lúčnice

Ivan Tásler z kapely IMT Smile Foto: Patrik Gerši /TASR

Videoklip k skladbe S.O.S. nakrúcali IMT Smile v skanzene v Zuberci na Orave.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Skupina IMT Smile vyslala do slovenského éteru nový singel s názvom S.O.S., zároveň so skladbou prezentuje aj videoklip. K nahrávaniu prizvali herečku Zuzanu Fialovú, pri nakrúcaní videoklipu kapele asistovali tanečnice zo súboru Lúčnica.

IMT Smile v novej piesni spojili súčasnú tvorbu s ľudovkou. Videoklip k skladbe S.O.S. totiž nakrúcali v skanzene v Zuberci na Orave. Réžie a kamery sa ujal talentovaný Jaroslav „Jaris“ Vaľko, ktorý má na svedomí videoklipy takmer všetkých známych východoslovenských interpretov.

„Bola to naša prvá spolupráca s Jarisom. Na placi bola perfektná atmosféra, Lúčničiari nám požičali skvelé kostýmy, mali sme si z čoho vyberať. Vonku bola poriadna zima, predsa len sme boli v horách, vonku pršalo, ale to všetko podľa mňa dokonale dokreslilo atmosféru piesne,“ spomína na nakrúcanie líder IMT Smile Ivan Tásler a jedným dychom dopĺňa: „Tanečníci nás učili plieskať bičom, čo môžete vidieť aj vo videoklipe. Rovnako krásne tanečnice z Lúčnice v autentických krojoch.“

Kapela prekvapila aj vizážou, tenisky a tričká vymenili za ľudové kroje, gitary a bicie za husle či akordeón. Takto môžete vidieť v klipe S.O.S. kapelu IMT Smile v zostave Ivan Tásler, Miro Tásler, Lukáš Kolivoška, Tomáš Slávik a Dano Šoltis. Text pesničky napísal - ako je už u IMT Smile zvykom - ich dvorný textár Vlado Krauzs. V závere skladby si zase fanúšikovia vypočujú verše básne Tá láska od Jacquesa Préverta v podaní herečky Zuzany Fialovej. Vo videoklipe patrí táto záverečná romantická scéna Ivanovi Táslerovi a jeho manželke Aničke, ktorú špeciálne pre tieto zábery režisér rovnako obsadil do klipu.

TASR informoval PR manažér vydavateľstva Universal Music Marek Kučera.