Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Gospel talent 2013 spustil hlasovanie

Gospel Talent 2013 Foto: Gospel Talent 2013

O víťazstvo v treťom ročníku súťaže Gospel talent, ktorá hľadá gospelový talent roka, sa bude uchádzať 72 interpretov.

Banská Bystrica 8. októbra (OTS) – O víťazstvo v treťom ročníku súťaže Gospel talent, ktorá hľadá gospelový talent roka, sa bude uchádzať 72 interpretov. Informoval o tom portál igospel.sk, kde organizátori po päťtýždňovom prihlasovaní spustili internetové hlasovanie. Rozhodovanie poslucháčov potrvá do 18. októbra. Oproti ročníku 2011 sa do súťaže prihlásilo o 33 talentov viac.

“Zaznamenali sme obrovský nárast záujmu o tento projekt, čo nás samozrejme veľmi teší a veríme, že Slovensku pomôže nájsť nový gospelový talent,” hovorí spevák a skladateľ Richard Čanaky, ktorý súťaž organizuje s Rádiom Lumen. “Súťaž Gospel talent už dvakrát ukázala svoj potenciál. Aktuálny tretí ročník je definitívnym potvrdením toho, že mladí nadaní interpreti potrebujú podporu a stabilnejšie zázemie,” dopĺňa europoslanec Miroslav Mikolášik, ktorý nad súťažou po tretíkrát prevzal záštitu.

Internetové hlasovanie prebieha v období od 7. do 18. októbra. Zúčastniť sa ho môžu všetci užívatelia internetu, a to odoslaním hlasu jednému obľúbenému interpretovi prostredníctvom Facebooku alebo emailu. Každý, kto sa zapojí do hlasovania, bude zároveň zaradený do losovania o hodnotné vecné odmeny.

Takmer dvojtýždňové hlasovanie rozhodne o prvých troch finalistoch súťaže Gospel talent 2013. Zvyšných dvoch finalistov určí “divoká karta” od zvoleného partnera súťaže a odborníka v rámci gospelovej hudobnej scény. Mená všetkých postupujúcich zverejní portál www.igospel.sk postupne v týždni od 21. októbra.

Súťaž Gospel talent 2013 sa začala prvého septembra. Absolútny víťaz, ktorého meno verejnosť spozná počas živého prenosu Veľkého finále na Rádiu Lumen 28. októbra, získa kompletné spracovanie autorskej skladby v profesionálnom nahrávacom štúdiu, jej zaradenie do rozhlasového vysielania, nasadenie do hitparády gospelových piesní, či elektroakustickú gitaru.

Ďalšie informácie o súťaži sú k dispozícii na stránke www.gospeltalent.sk. Exkluzívnym nositeľom informácií o treťom ročníku súťaže je portál igospel.sk.