Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Divákov počas sviatkov zaujali rozprávky aj miniséria Mária Terézia

Vojtěch Kotek, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Na televíznom okruhu Dvojka najviac zaujala na Štedrý večer filmová adaptácia komediálneho románu Zuzky Zgurišky Bičianka z doliny a televízna komédia Kamenný.

Bratislava 30. decembra (TASR) – Divákov počas sviatočného vysielania RTVS zaujala premiéra vianočnej rozprávky z vlastnej dielne Čarovný kamienok, ako aj rozprávky Princezná a pol kráľovstva, Čertovské pero a pokračovanie minisérie Mária Terézia. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

"Premiérové dve časti pokračovania Márie Terézie boli v piatok (27. 12.) a v sobotu (28. 12.) na RTVS najsledovanejším programom dňa a všetky tri premiéry rozprávok boli v deň ich vysielania tretím najsledovanejším programom na slovenskom trhu. Čarovný kamienok si na Štedrý večer pozrelo 583.000 divákov, Princeznú a pol kráľovstva si zaplo 451.000 divákov a Čertovské pero 408.000 divákov," uviedla Rusnáková.

K najsledovanejšiemu programu dňa na slovenskom trhu mimo spravodajstva patrila česká komédia S tebou mě baví svět, ktorá k obrazovkám prilákala 532.000 divákov. Najsledovanejšou televíziou v čase vysielania bola Jednotka aj so svojou rozprávkou Láska na vlásku, s veselohrou režiséra Martina Ťapáka Rysavá jalovica, s filmovou rozprávkou Tri životy a slávnou filmovou komédiou o osude českých vodníkov Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách.

Na televíznom okruhu Dvojka najviac zaujala na Štedrý večer filmová adaptácia komediálneho románu Zuzky Zgurišky Bičianka z doliny a televízna komédia Kamenný. Najsledovanejším programom Dvojky bol v pondelok (23. 12.) záznam divadelného predstavenia Radošinského naivného divadla Jááánošííík po tristo rokoch.

Najsledovanejším programom dňa na slovenskom trhu mimo spravodajských relácií bolo v nedeľu zjazdové lyžovanie v rakúskom Lienzi, v ktorom si Petra Vlhová vybojovala 2. miesto. Druhé kolo slovenskej lyžiarky v slalome Svetového pohára si na Dvojke pozrelo 430.000 divákov.