Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Depardieu nahral pieseň s dcérou uzbeckého prezidenta

Foto: TASR/AP

Gulnara Karimovová okrem spievania predáva pod značkou Guli vlastné šperky, kozmetiku a módne kolekcie, navyše je veľvyslankyňou svojej krajiny pri OSN.

Taškent 5. decembra (TASR) - Francúzsky herec Gérard Depardieu nahral pieseň spoločne s najstaršou dcérou autoritárskeho uzbeckého prezidenta Islama Karimova, obviňovaného z potláčania opozície a hrubého porušovania ľudských práv.

Gulnara Karimovová, ktorá si hovorí Googoosha, predstavila pieseň s názvom Nebo mlčí na svojej internetovej stránke realgoogoosha.com. Karimovová spieva po rusky, zatiaľ čo Depardieu recituje niekoľko slov vo francúzštine - má ísť o báseň napísanú prezidentovou dcérou, uviedla agentúra DPA. Uzbecké rozhlasové stanice už skladbu, nahranú uplynulý týždeň, hrávajú.

Depardieu je v uzbeckom hlavnom meste Taškent údajne kvôli úlohe v seriáli, ktorý má tiež "pod palcom" Gulnara Karimovová - spolu so spisovateľom Akbarom Chakimovom je autorkou scenára. Jeho témou je pôvod slávneho stredoázijského hodvábu a dej sa odohráva v 5. a 6 storočí. Depardieu údajne súhlasil, že v seriáli stvárni byzantského cisára Justiniána I.

Gulnara Karimovová okrem spievania predáva pod značkou Guli vlastné šperky, kozmetiku a módne kolekcie, navyše je veľvyslankyňou svojej krajiny pri OSN. V politike sa oficiálne neangažuje.