Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Cranberries v Bratislave prekvapia novými skladbami a blond speváčkou

Líderka skupiny Cranberries Dolores O´Riordanová Foto: TASR/AP

Cranberries na turné promujú svoj nový album, ktorý vyšiel vo februári tohto roka.

Bratislava 11. októbra (TASR) – Už o dva dni sa slovenskému publiku v bratislavskej Incheba Expo Aréne predstaví známa írska skupina Cranberries.

Koncertné turné, ktoré kapela z osobných dôvodov posunula z pôvodných letných termínov na jeseň, je v plnom prúde. Nestarnúci hudobníci si aj pre svojich slovenských fanúšikov pripravili niekoľko prekvapení.

Európsku koncertnú šnúru k albumu Roses odštartovali „brusnice“ 2. októbra v Londýne a priaznivci sa nestačili čudovať. Mierny šok prišiel hneď v úvode, keď sa na pódiu objavila speváčka Dolores O'Riordan s novým účesom prefarbená na blond. Úprava zovňajšku však v žiadnom prípade neovplyvnila umelecký výkon 41-ročnej líderky skupiny, ktorá odspievala najväčšie hity v plnej paráde. Nechýbali medzi nimi skladby ako Zombie, Linger či pieseň Dreams, ktorá tri dni pred koncertom „slávila“ 20 rokov od oficiálneho vydania.

Cranberries na turné promujú svoj nový album, ktorý vyšiel vo februári tohto roka. Na koncerte zaznel nielen jeho prvý singel Tomorrow, ale hneď štvorica ďalších piesní vrátane songu Fire & Soul, ktorý Íri hrali naživo vôbec prvýkrát. Fanúšikov však zrejme najviac prekvapila skladba No Need to Argue z druhého albumu Cranberries s rovnomenným názvom. Kapela ju totiž neprezentovala na koncertnom pódiu od roku 1995. V rámci londýnskeho koncertu dokonca odzneli aj dve piesne zo sólového projektu Dolores O'Riordan. Zaujímavý mix skladieb tak sľubuje ďalšie možné prekvapenia, veď hudobná legenda 90. rokov pobudne na turné až do polovice decembra.



Cranberries sa navyše dohodli na spolupráci so spoločnosťou Concert Live, ktorá vyrába originálne zvukové záznamy koncertov. Návštevníci v Londýne si tak hneď po skončení šou mohli domov odniesť cenný materiál – kompletnú nahrávku z vystúpenia skupiny. Podobnú príležitosť budú mať fanúšikovia počas koncertu vo francúzskom Caen v novembri. Záznam na dvoch CD si však môžu objednať aj ostatní priaznivci na internete a predávať sa bude aj priamo na bratislavskom koncerte.

Cranberries odohrajú svoj koncert už túto sobotu 13. októbra v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Peter Ďuriš z agentúry Amadeus informoval, že hosť koncertu Katka Knechtová začne svoje vystúpenie už o 19. hodine, samotní Cranberries chcú začať svoj koncert presne o 20. h.

TASR informoval PR manažér koncertu Ján Kakaščík.