Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

S Bocellim si zaspieva aj Nela Pocisková

Nela Pocisková Foto: TASR/František Iván

Koncert v Bratislave bude rozdelený na dve časti. V prvej zaznejú klasické operné árie a piesne, v druhej zaspieva Bocelli popové hity zo svojho aktuálneho albumu Passione a vianočné skladby.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Svetový tenorista Andrea Bocelli bude mať na svojom prvom bratislavskom koncerte až dvoch hostí. "Okrem opernej sopranistky Adriany Kučerovej si jeho manažment zvolil aj mladú muzikálovú speváčku a herečku Nelu Pociskovú," TASR informovala PR manažérka koncertu Zuzana Golianová.

Obe speváčky si s maestrom zaspievajú duet a tiež sólovú skladbu. "Je pre mňa jeden z najkrajších hlasov na svete a keď som sa dozvedela túto správu, vyhŕkli mi slzy. Chvíľu mi trvalo, kým som tomu uverila a som nesmierne poctená, je to pre mňa obrovská česť! Neviem to opísať slovami, som skutočne šťastná," reagovala Pocisková na správu o mimoriadnom účinkovaní po boku Bocelliho. "Opera je nádherné umenie, ktoré nesmierne obdivujem. Vnímam operný svet, mám v mojom živote niekoľko srdcových zážitkov práve z opery," dodala.

Koncert bude rozdelený na dve časti. V prvej zaznejú klasické operné árie a piesne, v druhej zaspieva Bocelli popové hity zo svojho aktuálneho albumu Passione a vianočné skladby. "Viem, že budeme spievať duet, pieseň Canto Della Terra, o ďalších možných skladbách ešte nemám konkrétne informácie," uviedla Nela Pocisková na margo koncertu, ktorý je svojou dramaturgiou, ako aj načasovaním ladený ako vianočný. Talianskeho tenoristu bude v Bratislave sprevádzať Český národný symfonický orchester (ČNSO) a jeho zbor z Prahy pod vedením talianskeho dirigenta Marcella Rotu. Dovedna bude na pódiu viac ako 130 umelcov. Exkluzívne vystúpenie jedného z najznámejších talianskych spevákov súčasnosti sa v Bratislave uskutoční 29. decembra o 19.00 hodine na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Andrea Bocelli, rodák z Toskánska sa radí medzi najslávnejších talianskych spevákov všetkých čias. Za dvadsať rokov svojej kariéry predal osemdesiat miliónov nosičov. Na svetových pódiách spieval spolu so slávnymi svetovými tenoristami - Lucianom Pavarottim, Plácidom Domingom a ženskými vokalistkami ako Sarah Brightman, Jennifer Lopez, Christina Aguilera a Celine Dion. Na začiatku tohto roku vydal nový a veľmi očakávaný, v poradí 14. štúdiový album Passione, na ktorom sa nachádzajú niektoré z najkrajších ľúbostných piesní vôbec.