Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Angelina Jolieová pricestovala do Austrálie režírovať film Unbroken

Angelina Jolieová Foto: TASR/AP

Vojnová dráma je druhým režisérskym počinom Jolieovej, hlavnú postavu v nej stvárni britský herecký nováčik Jack O'Connell.

Sydney 6. septembra (TASR) - Hollywoodska herečka Angelina Jolieová pricestovala dnes do Austrálie, kde bude režírovať drámu z druhej svetovej vojny Unbroken. Tridsaťosemročná herečka priletela komerčným spojom z Los Angeles spoločne so svojimi šiestimi deťmi, avšak bez partnera Brada Pitta, informovala agentúra DPA.

Očakáva sa, že v Austrálii bude na filme Unbroken pracovať asi tri mesiace, niektoré scény sa budú nakrúcať v štúdiách spoločnosti Fox v Sydney, ďalšie na Zlatom pobreží. Vojnová dráma je druhým režisérskym počinom Jolieovej, hlavnú postavu v nej stvárni britský herecký nováčik Jack O'Connell.

Film rozpráva príbeh amerického vojnového hrdinu, bývalého olympijského bežca na dlhé trate Louisa Zamperiniho, ktorého cez druhú svetovú vojnu zajali Japonci. V súčasnosti 96-ročný niekdajší príslušník amerických vzdušných síl prežil haváriu lietadla nad Tichým oceánom a strávil 47 dní na provizórnej plti, kým padol do zajatia.

Príbeh v roku 2010 literárne spracovala Laura Hillenbrandová, autormi scenára sú Joel a Ethan Coenovci a štúdio Universal Pictures uvedie film do kín v roku 2014. Jolieová je aj jeho producentkou.

Herečka a režisérka v júli prezradila, že sa cíti byť "veľmi poctená" možnosťou rozpovedať nezvyčajný Zamperiniho príbeh. Jolieová ho nazvala hrdinom, ale aj "dobrým priateľom", s ktorým pri príprave filmu strávila veľa času.