Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Andrea Bocelli bude mať v Bratislave výnimočne až dvoch hostí

Foto: Nela Pocisková

Svetový tenor Andrea Bocelli bude mať výnimočne na svojom prvom bratislavskom koncerte až dvoch hostí.

Bratislava 7. októbra (OTS) - Okrem opernej sopranistky Adriany Kučerovej si jeho manažment zvolil aj mladú muzikálovú speváčku a herečku Nelu Pociskovú. Obe speváčky si s maestrom zaspievajú duet a tiež sólovú skladbu. Účinkovanie po boku Bocelliho zhodnotili ako veľkú poctu. Exkluzívny koncert jedného z najznámejších talianskych spevákov súčasnosti sa uskutoční v sviatočnom období medzi Vianocami a Silvestrom - 29. decembra 2013 o 19.00 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Lístky na jedinečnú kultúrnu udalosť sa predávajú v sieti ticketportal.

Andrea Bocelli je pre mňa jeden z najkrajších hlasov na svete a keď som sa dozvedela túto správu, vyhŕkli mi slzy. Chvíľu mi trvalo, kým som tomu uverila a som nesmierne poctená; je to pre mňa obrovská česť! Neviem to opísať slovami, som skutočne šťastná,“ týmito slovami opísala Nela Pocisková svoju reakciu, s akou prijala správu o mimoriadnom účinkovaní. „Opera je nádherné umenie, ktoré nesmierne obdivujem. Vnímam operný svet, mám v mojom živote niekoľko srdcových zážitkov práve z opery,“ dodala.

Koncert bude rozdelený na dve časti. V prvej zaznejú klasické operné árie a piesne, v druhej zaspieva vzácny hosť popové hity zo svojho nového albumu Passione a vianočné skladby. „Viem, že budeme spievať duet, pieseň Canto Della Terra, o ďalších možných skladbách ešte nemám konkrétne informácie,“ doplnila Nela Pocisková.

Koncert je svojou dramaturgiou, ako aj svojím načasovaním ladený ako vianočný. Môže byť vhodným darčekom pod stromček. „Zážitkové prekvapenia“ uprednostňuje aj mladá speváčka. „Pre mňa je zážitok oveľa viac ako hmotný darček. Zážitok je niečo na celý život a ja sa snažím vždy vymýšľať darček, ktorý nie je prvoplánovo kúpený, ale niečo, čo má v sebe kúsok mňa, takže darček v podobe koncertu alebo iného zážitku je oveľa viac, ako čokoľvek iné.“

Talianskeho tenora Andrea Bocelliho bude v Bratislave sprevádzať renomovaný Český národný symfonický orchester (ČNSO) a jeho zbor z Prahy pod vedením špičkového talianskeho dirigenta Marcella Rotu. Dovedna bude na pódiu viac ako 130 umelcov. Ich spolupráca je už overená – prvýkrát predstúpili pred divákmi pred jedenástimi rokmi a bol to obrovský úspech. Marcello Rota je nielen vynikajúci dirigent, ale zároveň je aj Bocelliho osobný priateľ. Sólistu sprevádzal spolu s ČNSO v desiatkach krajinách v Európe, Spojených arabských emirátoch, Austrálii a na Novom Zélande.

Andrea Bocelli
Foto: TASR/František Iván
Andrea Bocelli, rodák z Toskánska sa radí medzi najslávnejších talianskych spevákov všetkých čias. Za dvadsať rokov svojej kariéry predal až osemdesiat miliónov nosičov. Na svetových pódiách spieval spolu so slávnymi svetovými tenormi ako Lucianom Pavarottim, Plácidom Domingom a ženskými vokalistkami ako Sarah Brightman, Jenifer Lopez, Christina Aguilera a Celine Dion. Práve ona povedala, že keby mal Boh hlas a mohol spievať, znel by ako spev Andrea Bocelliho.

Na začiatku tohto roku vydal Bocelli svoj nový a veľmi očakávaný, v poradí už štrnásty štúdiový album Passione, na ktorom sa nachádzajú niektoré z najkrajších ľúbostných piesní vôbec, vrátane niekoľkých duetov s Jeniffer Lopez, Nelly Furtado a trubkárom Chrisom Bottim.
Foto: Andrea Bocelli