Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

A. Ďurica reprezentoval Slovensko v Poľsku so symfonickým orchestrom

Adam Ďurica Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Jeden z najznámejších hitov Adama Ďuricu Bez servítky sa vďaka unikátnej pozvánke dočkal po štyroch rokoch od svojho vzniku pocty vo forme prearanžovania a odohrania so sláčikovým orchestrom.

Bratislava 16. júla (TASR) - Spevák a gitarista Adam Ďurica má za sebou ďalší výnimočný koncert. Tentoraz mladý rocker vystúpil na poľskej pôde v rámci medzinárodného open-air galakoncertu, súčasti Carpathia Festivalu, ako reprezentant Slovenskej republiky. TASR informovala PR manažérka speváka Adriana Čahojová.

Jeden z najznámejších hitov Adama Ďuricu Bez servítky sa vďaka unikátnej pozvánke dočkal po štyroch rokoch od svojho vzniku pocty vo forme prearanžovania a odohrania so sláčikovým orchestrom. Do dejiska galakoncertu, poľského Rzeszówa sa Adam s kapelou vrátil po troch rokoch, kedy s hitom Bez servítky obsadil prvé miesto v súťažnej sekcii Grand Prix.

Tentoraz ho však na veľkom pódiu podporil okrem kapely aj symfonický orchester, ktorý sprevádzal všetkých účinkujúcich galaprogramu. Ako po koncerte priznal, vytvoriť a zaspievať si celkom nové spracovanie známej skladby bol pre neho nezabudnuteľný a cenný zážitok. "Som šťastný, že som mohol byť súčasťou tohto symfonického koncertu. Pre muzikanta sú také chvíle veľmi vzácne," uviedol Adam Ďurica a na otázku, ako by zhodnotil výsledok spolupráce s orchestrom, odpovedal: "Myslím si, že pesnička Bez servítky ešte nikdy neznela tak dobre ako teraz."

Koncert poslúžil čerstvo spromovanému inžinierovi Slovenskej technickej univerzity ako zaujímavá inšpirácia do ďalšej práce. "Určite by bolo skvelé podobný projekt si zopakovať. Realizácia však, samozrejme, nie je taká jednoduchá. Ale priznávam, rád by som si vypočul, ako by v takejto úprave zneli aj ostatné moje skladby," dodal hudobník, ktorý si vystúpenie s 25 sláčikovými nástrojmi za chrbtom užil do poslednej sekundy.

Medzinárodný poľský súťažný festival s dlhoročnou tradíciou Carpathia Fest priniesol priaznivcom kvalitnej hudby nesúťažný galakoncert, ktorého zámerom bolo odprezentovať a vzdať hold výnimočným hudobníkom, ktorí zažiarili v posledných ročníkoch festivalu Carpathia. Ako zlatý klinec programu 7. júla v Rzeszówe vystúpila česká speváčka Ewa Farna.