Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

Banskobystrickí hasiči nacvičovali prípad ekologickej katastrofy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Taktické cvičenie bolo zamerané na precvičenie súčinnosti viacerých záchranárskych zložiek.

Kosihy nad Ipľom 19. októbra (TASR) - Zabraňovanie rozširovaniu ropných látok po ich úniku do vodného toku i vyhľadávanie nezvestných osôb bolo témou piatkového taktického cvičenia, organizovaného na rieke Ipeľ Krajským riaditeľstvom (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici. Cvičenie zamerané na likvidáciu mimoriadnej udalosti sa konalo v katastrálnom území obce Kosihy nad Ipľom v okrese Veľký Krtíš.

"Zúčastnilo sa na ňom 70 príslušníkov hasičského zboru z Banskobystrického kraja, a tiež profesionálni hasiči z Lešti a členovia dobrovoľných hasičských zborov z Hrušova a Príbeliec v okrese Veľký Krtíš," povedal TASR hovorca KR HaZZ v B. Bystrici Erik Piater. Prítomní boli tiež príslušníci Policajného zboru a zástupcovia Slovenského vodohospodárskeho podniku.

Taktické cvičenie bolo zamerané na precvičenie súčinnosti Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľných hasičských zborov obcí, zložiek Integrovaného záchranného systému a vybraných právnických osôb vrátane ich vzájomnej spolupráce s riadiacim štábom KR HaZZ.