Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Voda zaplavuje úseky ciest v okresoch Sp. Nová Ves a Gelnica

Na snímke auto prechádza cez vodou zaplavený most neďaleko rómskej osady v obci Rakúsy vo štvrtok 15. mája 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V Košickom kraji dosahovali k 22.00 h úroveň druhého stupňa povodňovej aktivity vodné hladiny rieky Hnilec v stanici Švedlár, Olšavy v Bohdanovciach a potoka Branisko v Spišských Vlachoch.

Košice 15. mája (TASR) – V dôsledku pretrvávajúceho dážďa dochádza k zaplaveniu viacerých úsekoch ciest v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica.

Informovala o tom dnes večer technicko-prevádzková námestníčka Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) Zuzana Fejesová.

Na ceste II/536 v úseku medzi Spišskými Vlachmi a Bystranmi vyteká na cestu voda z polí, priekopa je naplnená vodou a nestíha ju odvádzať. Cesta je zaplavená v celej šírke asi na dĺžke 15 metrov. Potok Žehrica v Spišských Vlachoch a Hornád v celom úseku stúpajú, hrozí zaplavenie cesty.

Na cestu III/536014 pred Hrabušicami sa tiež vylieva voda z polí, je zaplavená priekopa a zaplavená vozovka v dĺžke približne 100 metrov, cesta pre osobné vozidlá je veľmi ťažko prejazdná.

Na ceste II/533 v Harichovciach na vozovke zatiaľ voda nie je, ale stúpa hladina a hrozí zaplavenie aj na tomto úseku.

Stúpa aj hladina rieky Hnilec, najhoršia situácia je v obci Švedlár, pričom hrozí zaplavenie cesty II/546.

"Všetky kritické úseky sú priebežne monitorované, prekážky v zjazdnosti sú označované dočasným dopravným značením a zároveň sú správou ciest zabezpečované základné  opatrenia na ich odstránenie a na odvedenie vody z vozoviek," uviedla Fejesová.

V Košickom kraji dosahovali k 22.00 h úroveň druhého stupňa povodňovej aktivity vodné hladiny rieky Hnilec v stanici Švedlár, Olšavy v Bohdanovciach a potoka Branisko v Spišských Vlachoch. Úroveň prvého stupňa mali Hnilec v Jaklovciach, Hornád v Kysaku a Ždani, a Torysa v Košických Olšanoch. Informovala o tom webová stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).