Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Vážna dopravná nehoda medzi Sečovcami a Dargovom

Medzi obcami Sečovce a Dargov na ceste E50 sa stala 11. januára 2014 okolo obeda vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa čelne zrazilo mliekarenské nákladné auto s prívesom a osobné motorové vozidlo značky Seat. Na niekoľko hodín bola uzavretá premávka v oboch jazdných pruhoch. Foto: TASR/Roman Hanc

Na mieste nehody museli zasahovať aj leteckí záchranári.

Sečovce/Dargov 11. januára (TASR) - Medzi obcou Dargov a mestom Sečovce došlo dnes okolo poludnia k dopravnej nehode, pri ktorej sa čelne zrazilo osobné auto s nákladným vozidlom. V okolí miesta kolízie bola dnes pre hustú hmlu slabá viditeľnosť.

"Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že ide o čelnú zrážku osobného motorového vozidla a kamióna. Osobu, ktorá bola zakliesnená v aute, sme pomocou hydraulického náradia vyslobodili a odovzdali posádke Rýchlej lekárskej pomoci (RLP)," informoval Radoslav Marjov, vedúci zasahujúcich hasičov na mieste nehody.



K zranenému pasažierovi osobného auta dnes priletel na pomoc aj vrtuľník záchrannej zdravotnej služby AIR-TRANSPORT EUROPE (ATE). Pre hustú hmlu však nemohol pristáť na mieste nehody.

"Pilot pristál až na najbližšom vhodnom mieste. Z neho následne leteckí záchranári prevzali zraneného muža od posádky RLP," informovala TASR hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Turočeková.



Pacienta so závažnou polytraumou napojeného na umelú pľúcnu ventiláciu následne transportovali leteckí záchranári do nemocnice v Košiciach. Cesta medzi Sečovcami a Dargovom bola pre odstraňovanie následkov a dokumentovanie dopravnej nehody na niekoľko hodín uzavretá.