Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V Cesticiach zabezpečia železnice priechod pre peších závorami

Ilustračná snímka Foto: TASR Henrich Mišovič

Doteraz nezabezpečený priechod pre peších v Cesticiach na železničnej trati Košice – Plešivec - Zvolen, bude zabezpečený svetelným priecestným zabezpečovacím zariadením.

Cestice 14. augusta (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú v stredu a štvrtok (15.-16.8.) výluku na zastávke Cestice (okr. Košice-okolie), ktorá sa nachádza medzi železničnou stanicou Čečejovce a výhybňou Chym. "Cieľom týchto prác bude zabezpečenie priechodu pre peších na zastávke Cestice novým priecestným zabezpečovacím zariadením (PZZ), na priechode pribudnú závory," informovala v utorok hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Doteraz nezabezpečený priechod pre peších v Cesticiach na železničnej trati Košice – Plešivec - Zvolen, bude zabezpečený svetelným priecestným zabezpečovacím zariadením (PZZ) 3. kategórie s celými závorami bez aktívnej signalizácie s úplnou väzbou na pohyb železničných vozidiel. V rámci výluky bude zrealizovaná aktivácia samotného PZZ, stavebné výlukové práce boli už v mesiacoch marec a apríl 2018.

Práce urobia zamestnanci ŽSR a vyžiadajú si výluku prvej traťovej koľaje medzi železničnou stanicou Čečejovce a výhybňou Chym, doprava vlakov obidvoch smerov bude zabezpečená po druhej traťovej koľaji. "Cestujúci vlakov osobnej dopravy v smere Plešivec – Košice budú informovaní, že na zastávke Cestice musia vystupovať a nastupovať vľavo v smere jazdy vlaku do výhybne Chym," uviedla hovorkyňa.