Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Ukrajinec prekročil slovenské hranice na lietajúcom stroji

Stroj na ktorom muž priletel. Foto: Facebook Polícia SR

Do katastrálneho územia Lekároviec boli podľa informácií Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance prostredníctvom ich operačného strediska v noci vyslané ďalšie hliadky.

Sobrance 30. augusta (TASR) – Štátny príslušník Ukrajiny prekročil slovenské hranice na lietajúcom motorovom dopravnom prostriedku. Hraničiari zaregistrovali zvuk neznámeho lietajúceho objektu smerujúceho z územia Ukrajiny do vnútrozemia Slovenska už v noci, Ukrajinca našli medzi obcami Jenkovce a Bežovce v okrese Sobrance v piatok v skorých ranných hodinách. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Na snímke policajti obliadajú motorový padákový klzák medzi obcami Jenkovce a Bežovce v okrese Sobrance v piatok 30. augusta 2019.
Foto: TASR Roman Hanc


Do katastrálneho územia Lekároviec boli podľa informácií Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance prostredníctvom ich operačného strediska v noci vyslané ďalšie hliadky. Do pátrania sa zapojili aj príslušníci Stanice colného úradu Michalovce.

Na snímke motorový padákový klzák medzi obcami Jenkovce a Bežovce v okrese Sobrance v piatok 30. augusta 2019.
Foto: TASR Roman Hanc


"Dnes v skorých ranných hodinách zaistili lietajúci motorový dopravný prostriedok na poli medzi obcami Jenkovce a Bežovce, okres Sobrance. Na mieste kontrolovali aj štátneho príslušníka Ukrajiny, ktorý dopravný prostriedok pilotoval," uvádza ďalej polícia s tým, že muža obmedzili na osobnej slobode a predviedli ho na oddelenie.



Polícia aktuálne vykonáva úkony v súvislosti s neoprávneným prekročením vonkajšej hranice.