Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Veselý sprievod odštartoval v Košiciach bábkový festival Virvar

Festival Virvar 2014 - Dni bábkového divadla a hier pre rodiny od 5. do 6. júna odštartovali v Košiciach veselým sprievodom bábkohercov v centre mesta 5. júna 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Návštevníkom sa predstaví 11 divadiel zo štyroch krajín.

Košice 5. júna (TASR) – Veselým sprievodom hercov v maskách a s bábkami sa dnes v centre Košíc začal druhý ročník Virvaru - Dní bábkového divadla a hier pre rodiny. Pestrý program festivalu určený najmä deťom zahŕňa až do nedele (8.6.) zmes predstavení, atrakcií, ale aj tvorivých hereckých a výtvarných dielní.

Návštevníkom sa predstaví 11 divadiel zo štyroch krajín. Pre košické publikum to budú už známe súbory ako Divadlo PIKI z Pezinka, Divadlo Maškrta z Košíc alebo Divadlo Bavka z Užhorodu. "Pribudnú aj nováčikovia Virvaru ako Divadlo ESZME z Budapešti alebo Babadlo z Prešova. Na dospelého diváka čaká lahôdka v podobe komédie plnej paródie Kata dcéra kata v podaní Bábkového divadla Žilina," uviedol umelecký šéf divadla Ivan Sogel. Predstavenia sa budú hrať okrem priestorov košického bábkového divadla aj pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici.

Na deti čakajú rôzne atrakcie, zavítať budú môcť do Virvarovského rozprávkova alebo nastúpiť do električky Virvaričky. Atmosféru v meste bude dotvárať Virvarovský flašinet, v átriu bábkového divadla bude aj burza kníh. Vstup na všetky podujatia je voľný, podrobný celodenný program je na webstránke www.bdke.sk/virvar-2014.

Podujatie organizuje Občianske združenie pri BDK a košické bábkové divadlo pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu a primátora mesta Košice Richarda Rašiho.