Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Košický kraj

Pôvaby Sečoviec môžu amatérski fotografi zvečniť v súťaži

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Každý záujemca môže v súťaži odovzdať maximálne päť fotografií. Svoje práce môže posielať alebo osobne doniesť do mestského kultúrneho domu do 20. novembra.

Sečovce 6. januára (TASR) – Fotografickú súťaž vyhlásili Sečovce (okr. Trebišov) pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o tomto dolnozemplínskom meste. Súťaž je určená pre amatérskych fotografov od 15 rokov, podmienkou je, aby na fotografiách boli zachytené momentky výhradne zo Sečoviec. 

Snímky môžu pochádzať z rôznych častí mesta a jeho okolia, z prírody alebo akcií, ktoré sa tu konajú. Fotografi môžu takisto zvečniť mestskú architektúru, budovy, rôzne zákutia, ľudí v meste či verejné priestranstvá.

"Dôvodom bola snaha motivovať Sečovčanov, aby sa obzreli okolo seba a zachytili všetko zaujímavé zo života v našom meste," uviedol pre TASR primátor mesta Jozef Gamrát. Dodal, že cieľom je aj podporiť a spropagovať talentovaných miestnych fotografov. "Súťaž trvá až do jesene, takže času majú dosť. Dúfame, že sa z toho stane tradícia."

Každý záujemca môže v súťaži odovzdať maximálne päť fotografií. Svoje práce môže posielať alebo osobne doniesť do mestského kultúrneho domu do 20. novembra. Výber z fotografií, ktoré zhodnotí porota zložená zo skúsených fotografov, mesto vystaví v priestoroch svojej galérie. Vernisáž bude začiatkom decembra 2015. "Najlepšie dielka a fotografov oceníme," povedal primátor.