Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

NAKA v Michalovciach objavila zbrane aj drogové laboratórium

Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR/Facebook

Okrem zbraní, streliva, drogového laboratória a výrobne cigariet našli policajti v hangároch aj skrývajúcich sa Ukrajincov.

Michalovce 27. augusta (TASR) – Zbrane, drogové laboratórium, linku na výrobu cigariet, veľké množstvo cigariet a tony tabaku našli policajti NAKA v pondelok (26. 8.) ráno v Michalovciach. Stalo sa tak v rámci akcie s názvom Ucho, ktorej cieľom bolo zadržanie troch podozrivých z vydierania. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.



"Súčasťou akcie boli aj prehliadky viacerých priestorov, kde sme našli viacero strelných zbraní a množstvo streliva, nože a mačety, ale aj drogové laboratórium," uviedla polícia.

Príslušníci NAKA v spolupráci s košickým a prešovským pohotovostným policajným útvarom počas Ucha zadržali troch podozrivých z vydierania michalovského podnikateľa. Podľa policajných informácií ho mala trojica nútiť platiť neexistujúci dlh najmenej 50 tisíc eur.

Okrem zbraní, streliva, drogového laboratória a výrobne cigariet našli policajti v hangároch aj skrývajúcich sa Ukrajincov. Ako polícia uviedla, pravdepodobne pracovali na linke na výrobu cigariet.

Zasahujúci policajti prípad okamžite odovzdali kriminálnemu úradu finančnej správy.

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová, príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) našli v prehľadávaných priestoroch 4,5 milióna kusov cigariet neoznačených slovenskou kontrolnou známkou a viac ako 20 ton tabaku. Škodu na spotrebnej dani vyčíslili predbežne približne na dva milióny eur.

Podľa jej ďalších slov vyšetrovateľ KÚFS v tejto súvislosti zadržal osem osôb ukrajinskej národnosti. Zároveň začal trestné stíhanie pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru, za ktoré hrozí páchateľom trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

"Okrem nepovolenej výroby tabakových výrobkov sa na mieste nachádzali aj nezákonne prechovávané zakázané látky, 43 kusov 11 kilogramových fliaš, obsahujúcich freón, pri ktorých vzniklo podozrenie z prečinu neoprávnenej výroby a nakladania s látkami poškodzujúcimi ozónovú vrstvu. Aj v tomto prípade začali trestné stíhanie," uzavrela Skokanová.