Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

MHD počas víkendu nezachádza na košické Staničné námestie

Košice Foto: TASR/S. Písecký

Zastávky Železničná nemocnica, Pošta 2 a Staničné námestie nebudú dočasne obsluhované MHD.

Košice 21. augusta (TASR) - Autobusové linky MHD v Košiciach nebudú počas tohto víkendu (22.-23.8.) zachádzať na Staničné námestie. Upozorňuje na to Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) z dôvodu pokračovania prác na modernizácii električkovej trate. Zmeny sa dotknú liniek 16, 72, 16s, 17, 19A, 27 a 29.

"Linky 16 a 72 nebudú zachádzať na Staničné námestie a premávať budú po trase Mlynská Bašta - Vodná - Jakabov palác a ďalej po svojej pôvodnej trase," informovala dnes hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová. Linky 16s, 17, 19A, 27 a 29 budú v smere na Staničné námestie premávať po zmenenej trase Mlynská Bašta - Vodná - Jakabov palác a späť. Zastávka Jakabov palác bude zároveň nástupnou aj konečnou zastávkou uvedených liniek.

Zastávky Železničná nemocnica, Pošta 2 a Staničné námestie nebudú dočasne obsluhované MHD. Autobusové linky premávajúce na zastávku Staničné námestie v areáli autobusovej stanice Eurobus premávajú bez zmien.

"Upozorňujeme cestujúcu verejnosť, že počas týchto víkendových dní dôjde k obmedzeniu MHD počas kladenia obrubníkov v križovatke ulíc Protifašistických bojovníkov - Rooseveltova. Zastávka Senný trh pre linky x6, x7 a 11 bude na nevyhnutne potrebný čas dočasne premiestnená na Puškinovu ulicu,“ uviedla Karaffová.