Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Košický kraj schválil pre mesto Prešov pomoc vo výške 100.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Uznesenie nehovorí, z akého zdroja má ísť finančná pomoc. Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku pôjdu financie pravdepodobne z rezervného fondu.

Košice 9. decembra (TASR) – Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) schválilo v pondelok nenávratnú finančnú výpomoc pre mesto Prešov v sume 100.000 eur. Ide o pomoc obyvateľom Prešova, ktorých postihla tragická udalosť výbuchu plynu na ulici Mukačevskej ulici v piatok 6. decembra.

Za uznesenie hlasovalo 47 poslancov, nikto nehlasoval proti ani sa nezdržal. Návrh predložil poslanec Emil Ďurovčík.

Plyn vybuchol v 12-podlažnej bytovke na prešovskej Mukačevskej ulici. Nešťastie si vyžiadalo viacero ľudských životov a desiatky zranených. Košickí krajskí poslanci si na úvod zasadnutia uctili obete tejto tragédie minútou ticha.

Uznesenie nehovorí, z akého zdroja má ísť finančná pomoc. Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku pôjdu financie pravdepodobne z rezervného fondu. "Ja som už minulý týždeň komunikoval s predsedom Prešovského samosprávneho kraja o nejakej forme výpomoci. My sme mohli poskytnúť túto pomoc aj bez toho, aby sa to odhlasovalo v zastupiteľstve. Čiže, na túto pomoc sme boli pripravení, avšak poslanci prejavili vôľu a som rád, že sme sa v tomto zhodli," uviedol Trnka.