Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Košickí policajti dolapili muža, ktorý prepadol benzínovú pumpu

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V prípade dokázania viny hrozí mužovi sedem až 12 rokov väzenia.

Košice 26. augusta (TASR) - Košickí kriminalisti objasnili lúpežné prepadnutie na čerpacej stanici v mestskej časti Košice - Západ. Zo zločinu lúpeže a prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 37-ročného Jaroslava z Košíc, ktorý 12. augusta po rozbití dverí vnikol do priestorov čerpacej stanice. Tam chytil zamestnankyňu za ruku, vyzval ju, aby mu dala peniaze a ťahal ju k pokladnici. Pritom na ňu mieril vecou pripomínajúcou sprej.

"Pracovníčka mu v obave o svoj život a zdravie vydala kľúče od trezoru, odkiaľ obvinený muž zobral žreby v hodnote viac ako 800 eur. Potom z predajne ušiel. Rozbitím sklenenej výplne vznikla poškodenej bratislavskej spoločnosti škoda vo výške takmer 300 eur," informovala dnes TASR košická krajská hovorkyňa policajtov Jana Mésarová.

K zraneniu zamestnankyne nedošlo. Polícia podstatnú časť odcudzených žrebov zaistila. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny obvinenému Košičanovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.