Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Hasiči z Revúčky obhájili v nočnej súťaži vlaňajšie víťazstvo

Dobrovoľní hasiči v Jelšave bojovali v noci 6. júna 2014 o pohár primátora mesta. Publiku sa predstavilo 11 mužských kolektívov, 4 ženské a jeden dorastenecký. Na snímke sa na štart pripravujú ženy z Mučína v okrese Lučenec. Foto: TASR/Ján Siman

Hasičom z Revúčky konkurovalo ďalších 11 tímov z okresov Revúca, Rožňava, Rimavská Sobota a Lučenec.

Jelšava 7. júna (TASR) - Víťazom nočnej hasičskej súťaže v Jelšave sa dnes ráno stali dobrovoľní hasiči z Revúčky. Obhájili tak svoje víťazstvo z minulého roka. Ako pre TASR povedal veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Jelšave Milan Zapletal, nočnú súťaž v požiarnom útoku zorganizovali už po desiaty raz.

Hasičom z Revúčky konkurovalo ďalších 11 tímov z okresov Revúca, Rožňava, Rimavská Sobota a Lučenec. Medzi ženami si v konkurencii štyroch družstiev prvenstvo vybojoval kolektív z Ratkovského Bystrého. Domácemu publiku sa predstavil aj jeden dorastenecký tím.

Dobrovoľní hasiči v Jelšave bojovali v noci 6. júna 2014 o pohár primátora mesta. Publiku sa predstavilo 11 mužských kolektívov, 4 ženské a jeden dorastenecký. Na snímke sa na štart pripravujú muži z Plešivca v okrese Rožňava.
Foto: TASR/Ján Siman


"Keďže bojujeme o pohár primátora už po desiatykrát, rozdali sme aj niekoľko pamätných plakiet - či už kolektívom, alebo jednotlivcom. V tomto prípade je nočná súťaž dobrá v tom, že požiar môže vypuknúť kedykoľvek, aj vtedy, keď ľudia spia. Tu si tie kolektívy hasičov nacvičia prácu s potrebnými prístrojmi tak, aby boli schopní zasiahnuť čo najrýchlejšie aj pri nedostatku svetla," dodal Zapletal.