Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Hamzata S. podozrivého z terorizmu vzali do predbežnej väzby

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Cudzinca zadržala polícia vo štvrtok 15. januára na hraničnom priechode Vyšné Nemecké.

Košice 19. januára (TASR) - Muža pôvodom z Čečenska, zadržaného v uplynulých dňoch na slovensko-ukrajinskom pohraničí, vzali dnes do predbežnej väzby. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu (KS) v Košiciach Marcela Gálová. Cudzinec je v Ruskej federácii (RF) podozrivý z terorizmu.



"Predsedníčka senátu KS v Košiciach dnes vzala zadržaného Hamzata S. do predbežnej väzby s odôvodnením, že boli splnené formálne aj materiálne podmienky na pozitívne rozhodnutie o návrhu Krajskej prokuratúry v Košiciach na vzatie menovaného do predbežnej väzby," priblížila Gálová. Ako ďalej uviedla, po vyhlásení uznesenia podal zadržaný muž sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Cudzinca zadržala polícia vo štvrtok (15.1.) večer okolo ôsmej hodiny na hraničnom priechode Vyšné Nemecké. Muž cestoval zo Slovenska na Ukrajinu. Policajný prezident Tibor Gašpar vysvetlil, že lustráciou v databázach Interpolu pri hraničnej kontrole policajti zistili, že Hamzat S. je hľadaný Ruskou federáciou. Medzinárodný zatýkací rozkaz bol na neho vydaný ešte v roku 2007 pre podozrenie zo spáchania trestného činu terorizmu v zmysle Trestného zákona Ruskej federácie.