Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Komunálne voľby 2018

Peter Jančovič ohlásil kandidatúru na primátora Piešťan ako nezávislý

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V mestskom zastupiteľstve Jančovič pracuje aj ako predseda komisie pre životné prostredie.

Piešťany 6. septembra (TASR) – Kandidatúru na primátora Piešťan ohlásil Peter Jančovič. Súčasný poslanec mestského zastupiteľstva kandiduje ako nezávislý a chce zabojovať v nasledujúcom volebnom období prípadne aj o poslanecké kreslo. Zozbieraných viac ako 1200 podpisov pod svoju kandidatúru už odovzdal na radnici.

Jančovič sa nechce uchádzať v predvolebnom boji o podporu politických strán. Povedal, že funkciu na čele samosprávy vníma ako službu pre obyvateľov mesta. "Veľmi mi záleží na Piešťanoch, chcem, aby patrili medzi top mestá na Slovensku. Aby sa v nich žilo lepšie a aby sa do nich turisti radi vracali," uviedol s tým, že svoj volebný program s prioritami predstaví v nasledujúcich dňoch.

V mestskom zastupiteľstve Jančovič pracuje aj ako predseda komisie pre životné prostredie. "Mám sily na to, aby som mohol ponúknuť svoje schopnosti, vedomosti a entuziazmus aj ako primátor," dodal. Na kampaň má vyčlenených vlastných 1000 eur, čo je podľa neho suma, ktorú si môže dovoliť ako bežný človek. Sú vložené na transparentnom účte.

Oficiálne kandidatúru na primátora v Piešťanoch zatiaľ ohlásila iba nezávislá kandidátka Zuzana Svrčeková.