Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Komunálne voľby 2018

O post primátora Svidníka sa bude uchádzať i Ján Holodňák

Ján Holodňák (vpravo), archívna snímka. Foto: TASR - Maroš Černý

Kandidovať bude za Slovenskú národnú stranu (SNS) s podporou strany Smer-SD.

Svidník 8. septembra (TASR) – O primátorské kreslo sa v tohtoročných komunálnych voľbách bude uchádzať i súčasný primátor Svidníka Ján Holodňák. Kandidovať bude za Slovenskú národnú stranu (SNS) s podporou strany Smer-SD.

"Idem kandidovať ako člen strany SNS, ale chcem sa poďakovať za podporu strane Smer, naša spolupráca bola dobrá aj v predošlom období, o čom svedčí mnoho úspešných projektov v meste Svidník," povedal uplynulý piatok Holodňák.

Pri ohlásení kandidatúry zrekapituloval svoje doterajšie pôsobenie. "Začal by som externými zdrojmi investícií ako napríklad rekonštrukciou teplovodných rozvodov. Máme vymenené verejné osvetlenie v podobe LED svietidiel, ktoré priniesli úsporu viac ako tretinu pôvodných nákladov. Boli sme úspešní v získaní prostriedkov na opatrovateľskú službu pre občanov. Získali sme prostriedky na kamerový systém a Miestnu občiansku poriadkovú službu a na Slovensku sme považovaní za jedno z najbezpečnejších miest," povedal.

V oblasti školstva samospráva podľa jeho slov práve ukončuje zatepľovanie Základnej školy (ZŠ) na Karpatskej ulici a začína zatepľovať Základnú umeleckú školu. "Prebiehajú rekonštrukcie dvoch materských škôl (MŠ) a tretia sa pripravuje, čo predstavuje investície do MŠ 2 milióny eur. Rekonštruujeme bazén pri ZŠ na Ul. 8. mája z vlastných zdrojov," priblížil Holodňák.

Ako povedal, v meste tiež pribudli nové nájomné byty, stavia sa ďalšia fáza domovej výstavby, komunikujú o tretej a prebieha tiež rekonštrukcia miestnych komunikácií za 550.000 eur z vlastných zdrojov.

"Po úspešných pracovných rokovaniach s vládnymi predstaviteľmi, podnikateľmi či agentúrou SARIO sú už reálne predstavy o vykupovaní pozemkov pre možnosti priemyselného parku. Rovnako očakávame ukončenie kontrolného procesu pri požadovaní regionálneho príspevku z Úradu vlády na rekonštrukciu mosta na Ul. Festivalovej," skonštatoval Holodňák.

Podľa jeho slov o mesto prejavili záujem viacerí investori. Holodňák povedal, že svojou treťou kandidatúrou na post primátora chce občanom ponúknuť možnosť ďalšieho rozvoja mesta vo všetkých oblastiach.

Vo Svidníku doteraz oficiálne ohlásil kandidatúru na primátora súčasný mestský poslanec Pavel Olejár, ktorý sa bude o post uchádzať ako nezávislý.