Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Komunálne voľby 2018

J. Hazlinger zložil v Gbeloch primátorsky sľub piatykrát

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Drozd

Do mestského parlamentu zasadne až osem nových poslancov, ktorých si voliči v meste s naftárskou históriou zvolili v tohtoročných komunálnych voľbách.

Gbely 27. novembra (TASR) – Staronový primátor mesta Gbely Jozef Hazlinger a 12 poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) sa na pondelkovom (26.11.) ustanovujúcom zasadnutí MsZ ujali svojich funkcií na najbližšie štyri roky. V obradnej sieni Mestského úradu Gbely slávnostne zložili zákonom predpísaný sľub.

Do mestského parlamentu zasadne až osem nových poslancov, ktorých si voliči v meste s naftárskou históriou zvolili v tohtoročných komunálnych voľbách. Až na jediného kandidáta sú všetci poslanci nezávislí. V MsZ budú sedieť štyri ženy.

Pre primátora Hazlingera ide už o piate volebné obdobie v rade. V posledných voľbách mal troch protikandidátov. Z 2244 platných hlasov získal 1040, čo je 46,34 percenta hlasov. Za svoju zástupkyňu vymenoval Máriu Karasovú.

"Cením si prejavenú dôveru a verím, že mesto Gbely opäť posunieme o ďalší krok vpred. Máme množstvo rozpracovaných vecí, v ktorých chceme pokračovať a pred nami stoja aj nové výzvy," uviedol po sľube primátor. Ako ďalej dodal, medzi najväčšie priority patrí príprava územia pre výstavbu rodinných domov a bytových domov.

Ďalšími dôležitými krokmi, ktoré musí mesto v najbližšom období dotiahnuť, je využiť schválené eurofondy. "Ide o asfaltovanie cyklotrasy z Gbelov do Adamova, osádzanie plávajúcich ostrovov na Adamovskom jazere, aby sa tam nevytvárali štrkovo-zemité ostrovy, ale aj množstvo ďalších," doplnil pre TASR Hazlinger.