Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Bookreview hľadá nových recenzentov

Plagát bookreview Foto: TASR

Jediný nezávislý slovenský recenzný portál bookreview hľadá do svojich radov nových členov. Portál spája ľudí, ktorých koníčkom je čítanie.

Bratislava 29. marca (TASR) - Jediný nezávislý slovenský recenzný portál bookreview hľadá do svojich radov nových členov. Cieľom portálu je prinášať viac informácií ako prinášajú internetové kníhkupectvá, a to predovšetkým prostredníctvom knižných recenzií. Na bookreview však nájdete aj anotácie, interpretácie diel, biografie, rozhovory či rôzne druhy správ z oblasti knižného sveta.

Book.review spolupracuje s vydavateľstvami ako Ikar, Slovart, Evitapress, Fragment, Marenčin PT, Slovenský spisovateľ, Eastone Books, Paskuda Books, Jota, Kniha do ucha či s kníhkupectvami ako Martinus, Gorila a s Tlačovou agentúrou SR, ktorá dvakrát do týždňa, v utorok a piatok, uverejňuje na svojej stránke vybrané recenzie. Zakladateľka portálu Barbora Belovická objasnila, ako to funguje s výberom kníh. "Recenzované knihy si môže recenzent zaobstarať aj sám. Pokiaľ má však záujem o konkrétnu knihu z vydavateľstiev, s ktorými portál spolupracuje, snažíme sa mu ju zabezpečiť, prípadne rozdeľujeme knihy, ktoré máme od vydavateľstiev k dispozícii medzi recenzentov podľa ich voľby". Je to teda zaujímavá možnosť, pre všetkých, ktorí milujú knihy a radi čítajú. Zároveň však prispievatelia získajú aj skúsenosti či dokonca určitú formu praxe (napr. v oblasti nahadzovania príspevkov).

Portál spája ľudí, ktorých koníčkom je čítanie, a to z pohľadu recenzenta či z pohľadu čitateľa. Aj pre čitateľa je totiž bookreview zaujímavým. "Ide aj o to, či stojí zato v dnešnej rýchlej dobe zobrať nejakú knihu do rúk, a potom náhodou nezistiť, či to nebolo mrhanie času. A v neposlednom rade tým, ktorí čítanie zbožňujú, zabezpečiť, aby si kvôli tejto svojej záľube nemuseli všetky knihy kupovať,“ dodala Belovická.
Ak teda máte záujem písať/čítať o knihách, potrebné informácie nájdete na www.book.review.sk.

Karolína Lacová, Univerzita Konštantína Filozofa, Nitra