Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

Zelenskyj odvolal predstaviteľa tajnej služby spájaného s korupciou

Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa správ ukrajinských médií kúpila Viťukova manželka luxusný byt v centre Kyjeva a protikorupčné úrady v tejto súvislosti preverujú ich majetkové pomery.

Kyjev 2. mája (TASR) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal vedúceho oddelenia kybernetickej bezpečnosti spravodajskej služby SBU Iľľu Viťuka. Ukrajinské médiá ho spájajú s obvineniami z korupcie. Informovala o tom agentúra DPA, píše TASR.

Výnos prezidenta o odvolaní predstaviteľa Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) zverejnili v stredu na jeho webovej stránke. Dôvod rozhodnutia sa v ňom neuvádza.

Podľa správ ukrajinských médií kúpila Viťukova manželka luxusný byt v centre Kyjeva a protikorupčné úrady v tejto súvislosti preverujú ich majetkové pomery. Samotného Viťuka už pred odvolaním postavili mimo službu.

Zelenskyj prisľúbil dôrazný boj proti korupcii a sprenevere štátnych financií. Ukrajina musí vo svojich snahách o vstup do EÚ preukázať pokrok aj v tejto oblasti.

Ukrajinského ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského nedávno vzali do väzby a následne prepustili na kauciu v prípade podozrenia z účasti na korupčnom škandále.