Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Vzpieranie: Vedenie IWF sa stretne na krízovom zasadnutí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odstúpenie súčasného prezidenta žiada šéf ruského zväzu a súčasne člen exekutívy IWF Maxim Agapitov: Musí prevziať zodpovednosť. Zmeny musíme začať robiť s novým vedením.

Frankfurt 19. januára (TASR) - Vedenie Medzinárodnej vzpieračskej federácie (IWF) sa v stredu stretne na krízovom zasadnutí v katarskom meste Dauha.

Dôvodom je reportáž nemeckej televízie ARD, v ktorej odzneli obvinenia z porušenia antidopingových pravidiel, športového podvodu a korupcie na adresu prezidenta Tamása Ajána. Do tejto chvíle sa nepodarilo vysvetliť záhadné zmiznutie 5,5 milióna amerických dolárov, ktoré pred rokmi poslal vzpieračom Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

"Logickou odpoveďou by bolo vyradiť vzpieranie z olympijského programu a suspendovať do okamihu, keď bude MOV presvedčený, že zodpovedá olympijským hodnotám," cituje agentúra dpa slová bývalého šéfa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda Pounda.

Odstúpenie súčasného prezidenta žiada šéf ruského zväzu a súčasne člen exekutívy IWF Maxim Agapitov: "Musí prevziať zodpovednosť. Zmeny musíme začať robiť s novým vedením."