Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Import

Duchonku zabávala DJ-ská špička

Foto: Tomáš Gerši/TASR

Na troch pódiách sa počas dvoch dní v areáli rekreačného strediska Duchonka predstavili najlepší DJ-i zo súčasnej slovenskej a českej tanečnej scény.

Takmer štyri tisíc návštevníkov festivalu Let It Roll si vypočulo vyše 60 účinkujúcich z ôsmich krajín sveta. Popri hlavných hviezdach svetových mien ako Ltj Bukem & MC Moose, Donny, Brookes Brothers, Dirtyphonics live, Aphrodite či Fred V & Grafix pred štvortisícove publikum vystúpili aj slovenskí DJ-i. Mená ako Blue Motion, Smote či otcovia Galagha & Gabanna dokazujú, že išlo o naozaj kvalitné hudobné výkony. Za zmienku určite stoja aj aktuálni víťazi slovenskej a českej ankety o najlepšieho drum and bass DJ-a za rok 2011 a čerstvo korunovaní králi zlámaných beatov LIXX a AKIRA. Našich západných susedov reprezentoval výber top producentov a djov ako Forbidden Society, No Money, Pixie, Computerartist či majster za gramofónmi Philip TBC, ktorý onedlho vydáva už svoj druhý album.
Hudobný program festivalu Let It Roll sa zameriava na obľúbený štýl elektronickej hudby drum & bass, ktorý sa začal rozvíjať v 90. rokoch minulého storočia v Anglicku. „Let it Roll je vlastne slovenskou verziou veľmi úspešného českého festivalu , ktorý sa už minulý rok prvýkrát konal na našom území.
Foto: Tomáš Gerši/TASR
Festival má v Čechách už 6-ročnú tradíciu, má tam obrovský úspech, takže sme sa snažili priniesť tento fenomén aj na slovenskú scénu,“ prezradil pre Školský servis TASR, Jozef Šiarik PR manažér z usporiadateľskej agentúry Site Production. Drum & bass už rozhodne nie je menšinovou záležitosťou, ale splynul s pop kultúrou. Hudobné projekty ako Pendulum či Chase & Status dokážu so svojimi live vystúpeniami vypredať halu a ich videoklipy vysielajú najväčšie hudobné televízie vrátane MTV.
Drum & bass sa navyše veľmi často objavuje v reklamách, televíznych znelkách, filmoch, seriáloch, zábavných programoch alebo počítačových hrách, čo potvrdzuje jeho silu a atraktivitu...

Festival Let It Roll Duchonka 2012





Tomáš Gerši, Univerzita Komenského Bratislava