Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Kopecký ešte možno v Soči nastúpi

Tomáš Kopecký na tréningu. Foto: TASR/Jakub Súkup

Kopecký má zranenie v hornej časti tela.

Soči 15. februára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Kopecký, ktorý pre zranenie hornej časti tela nedohral ani prvú tretinu sobotňajšieho zápasu so Slovinskom (1:3), ešte možno zasiahne do olympijského turnaja v Soči. Tréner národného tímu Vladimír Vůjtek však súčasne dodal, že štart útočníka Floridy Panthers v nedeľňajšom zápase s Ruskom je ešte otázny. Informoval o tom oficiálny portál SZĽH.

V polovici prvej tretiny zápasu so Slovinskom vstúpil Sebahudin Kovačevič nešetrne do súboja Kopeckého s obrancom Alešom Kranjcom pri bránke súpera. Kovačevič bez zjavného úmyslu najskôr zasiahnuť puk atakoval lakťom na hlavu slovenského útočníka. Rozhodcovia tento zákrok nepotrestali napriek tomu, že otrasený a očividne dezorientovaný Kopecký korčuľoval smerom k striedačke, pričom v jednom momente dokonca padal na štyri. Po prvej anamnéze putoval s lekárom Vladimírom Luptákom do kabíny a v zápase sa už neobjavil. Namiesto neho dostal príležitosť Michel Miklík. "Ide o zranenie v hornej časti tela. V inkriminovanej situácii Tomáš síce inkasoval úder do hlavy, ale nepríjemnejší bol nasledovný pád, pri ktorom padol súper na neho. Nemusel však do nemocnice a jeho štart v ďalšom priebehu nie je úplne vylúčený," cituje portál SZĽH tlačového atašé Tomáša Štulajtera priamo zo Soči.

Kormidelník Vůjtek bol však realistom. "Tomáš Kopecký ešte neabsolvoval kompletné vyšetrenie. Nevieme, či v nedeľu proti Rusku nastúpi," povedal na tlačovke po stretnutí tréner Vůjtek, ktorému robia starosti vypadávajúci útočníci. Duel s USA nedohral pre zranenie Tomáš Marcinko, pre nedoliečenú zlomeninu kľúčnej kosti do Soči nepricestoval Marián Gáborík. V tíme chýba aj ofenzívne ladený obranca Ľubomír Višňovský. "Nemôžeme sa vyhovárať, musíme hrať s tými, ktorých máme k dispozícii. Verím, že sa nám na nedeľňajší zápas podarí mužstvo nabudiť. Dnes sme hrali lepšie ako s Američanmi, ale nepresadili sme sa v koncovke. Mám nádej, že proti silnému Rusku odohráme dobrú partiu," dodal reprezentačný kouč.