Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Všade boli o krok pred nami, priznáva obranca I. Baranka o Slovincoch

Ivan Baranka. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťosemročný obranca, ktorý patril medzi najlepších Slovákov na ľade, príliš nechyboval a Slovincom zmaril aj dva čisté góly.

Soči 15. februára (TASR) - Slovenskí hokejisti išli do zápasu so Slovinskom s cieľom pripísať si na konto prvú olympijskú výhru v Soči. V sobotňajšom stretnutí však ťahali za kratší koniec a prehrali 1:3.

Podľa obrancu Ivana Baranku bola príčinou prílišná pasivita a zbytočné trávenie času vo vlastnom pásme.

Slováci za súperom zaostávali v rýchlosti i dôraze a len ťažko sa dostávali pred jeho brankára. "Je to ťažká prehra. Prvých desať minút sme hrali dobre, no potom sme im dvoma vylúčeniami nasadili krídla," uviedol dvadsaťosemročný obranca, ktorý patril medzi najlepších Slovákov na ľade, príliš nechyboval a Slovincom zmaril aj dva čisté góly.

"Málo času sme trávili v ich pásme. Stále hráme iba v strednom, alebo vo vlastnej zóne. Obrancovia sú potom neustále pod tlakom. Viacej bránime ako útočíme a tak strácame sily a nemáme ich, keď chceme ísť dopredu. Musíme o puk bojovať, sme pol minúty v našej tretine a potom už nevládzeme ísť dopredu. Prejdeme za červenú čiaru, nahodíme, vystriedame...," zamyslel sa nad príčinami prehry.

Vůjtekovi zverenci mali byť proti kvalifikantovi v pozícii favoritov, no na ľade to tak vôbec nevyzeralo. "Na ľade pôsobili živším dojmom. Videl som ich zápas s Ruskom a páčili sa mi. Mali šance a dokázali zavrieť aj ich. Vedeli sme, že budú dobre korčuľovať, nepodcenili sme ich, no rovnako ako Američania boli všade o krok pred nami," pokračoval.

Druhá prehra v rade a skóre 2:10 podľa neho nie je až také tragické. Model olympijského turnaja totiž posúva do vyraďovacej fázy všetkých dvanásť účastníkov. No čím horšia pozícia v tabuľke, tým silnejší súper v osemfinále. "Dôležitý je až štvrtý zápas. Ak prehráte prvé tri, ale vyhráte práve ten štvrtý, tak na tie predošlé každý zabudne. Ale samozrejme, že chceme mať lepšiu pozíciu, pretože teraz to vyzerá tak, že dostaneme veľmi silného súpera. Pred posledným zápasom s Ruskom si musíme dobre oddýchnuť. Atmosféra však nebude dobrá, bude to ťažké," dodal.