Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hviezda NHL Zdeno Chára má novú robotu. Bude realitným maklérom

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára (uprostred) si počas nedeľnej prechádzky centrom Trenčína posedel na lavičke, ktorá nesie jeho meno, 3. augusta 2014 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenský hokejista Zdeno Chára už myslí na to, čo bude robiť po ukončení kariéry v zámorskej NHL. Súčasný kapitán Bostonu Bruins sa rozhodol, že bude realitným maklérom.

Boston 9. februára (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára už myslí na to, čo bude robiť po ukončení kariéry v zámorskej NHL. Súčasný kapitán Bostonu Bruins sa rozhodol, že bude realitným maklérom.

Ako informoval denník Boston Globe, 37-ročný Trenčan v januári úspešne zložil skúšky a dostal licenciu na predaj nehnuteľností v štáte Massachusetts. Chára si v októbri poranil koleno a namiesto vylihovania v posteli sa venoval štúdiu. Finálne preskúšanie absolvoval počas januárovej pauzy, počas ktorej sa v Columbuse uskutočnil exhibičný Zápas hviezd, a v rovnaký deň dostal aj licenciu.

"Rád si nechávam otvorené dvere k tomu, čo budem robiť v budúcnosti. Počas zranenia som mal množstvo voľného času, tak som sa rozhodol, že absolvujem školenie a potom aj skúšky. Verím tomu, že licencia sa mi bude hodiť," povedal Chára, ktorého kontrakt s Bruins vyprší po skončení sezóny 2017/18.

Boston Globe ďalej informuje, že slovenský kapitán "medveďov" je iný ako väčšina hráčov a to nielen preto, že meria 206 cm. Chára ovláda šesť cudzích jazykov, štúdiu popri hokeji sa venoval už v čase, keď hral za Ottawu Senators. Vtedy úspešne absolvoval kurz finančného plánovania.

"Počas cestovania na zápasy máme v autobusoch či lietadlách veľa času. Ja jednoducho nechcem stráviť celý ten čas hraním kariet, počítačových hier či pozeraním filmov,"
dodal Chára.