Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Košice zdolali Piešťany, Žilina s nakladačkou od Nitry

Na snímke vľavo brankár Piešťan Patrik Rybár inkasuje prvý gól v 48. kole hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - ŠHK 37 Piešťany v Košiciach 11. februára 2015. Foto: TASR/František Iván

Skalica zdolala Trenčín 3:2 a odlepila sa z dna tabuľky.

Košice 11. februára (TASR) - Domáci hráči začali aktívne a v 3. minúte sa Hrnka ocitol osamotený pred Rybárom, bekhendovým zakončením ho však neprekvapil. Už o niekoľko sekúnd neskôr predviedla prvá košická formáciu akciu na jeden dotyk, ale Jenčík neprepasíroval puk za chrbát piešťanského brankára. Tlak "oceliarov" sa stupňoval a Rybár postupne zlikvidoval šance Chovana, Jánošíka i Bondru. Až v 8. minúte sa dostal k zakončeniu hosťujúci Holovič, Hylák si s jeho zakončením bez problémov poradil. O minútu neskôr už na opačnej strane otvoril skóre duelu Spilar, ktorý zakončoval do odkrytej časti piešťanskej bránky - 1:0. V ďalšom priebehu prvej dvadsaťminútovky hostia pozorne bránili a domáci hráči sa snažili o zvýšenie najtesnejšieho náskoku. V závere tretiny mal gól na hokejke Sojčík, Rybár podržal svoj tím.

Na snímke vpravo hráč Košíc Radek Philipp, vľavo hráč Piešťan Tomáš Klempa v 48. kole hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - ŠHK 37 Piešťany v Košiciach 11. februára 2015.
Foto: TASR/František Iván


Vstup do druhého dejstva vyšiel "oceliarom", ktorí v 22. minúte zvýšili po Bicekovej prihrávke a Lapšanského strele bez prípravy na 2:0. Už v 24. minúte mohol znížiť na rozdiel jedného gólu Kutálek, v presilovej hre však netrafil odkrytú časť košickej bránky. V závere početnej výhody dostal od Philippa prihrávku do úniku potrestaný Hrnka, ktorý tvrdo vypálil a puk za Rybárov chrbát dostal Bicek - 3:0. Piešťanci odpovedali v polovici stretnutia, keď početnú výhodu o jedného hráča zužitkoval Kutálek - 3:1. V závere druhej tretiny síce domáci hráči svojho súpera zatlačili, no z intenzívneho obliehania piešťanskej bránky gól nevyťažili.

Na snímke gólová radosť hráčov Košíc v 48. kole hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - ŠHK 37 Piešťany v Košiciach 11. februára 2015.
Foto: TASR/František Iván


V 44. minúte Sojčík spoza hosťujúcej bránky našiel voľného Spilara, ale ten štvrtý gól košického družstva nepridal. O dve minúty neskôr ale už svietilo na ukazovateli skóre 4:1, keď sa pred piešťanskou bránkou presadil Hrnka. Košičania kontrolovali priebeh hry, dobre kombinovali a dostávali sa i do zakončenia. "Havrani" z Piešťan už do konca zápasu nič nevymysleli a z Košíc odišli s trojgólovou prehrou.

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)


Góly: 9. Spilar (Bartoš, Štrbák), 22. Lapšanský (Bicek, Chovan), 25. Bicek (Hrnka, Philipp), 46. Hrnka (Chovan, Spilar) - 30. Kutálek (Drgoň). Rozhodovali: Lokšík - M. Korba, Rovenský, vylúčení: 4:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2601 divákov.

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Košíc: "Pre nás to bolo dôležité stretnutie po reprezentačnej pauze. Mám výhrady pri zakončení, musí byť viac agresívne. Samozrejme víťazstvo si cením a teším sa z neho."



Leo Gudas, tréner Piešťan: "Bolo to svižné stretnutie. Zápas sme si prehrali sami, súper nás prevýšil najmä v druhej tretine. V záverečnej dvadsaťminútovke sme si vytvorili šance, ale súper nás potom zatlačil."


Nitra deklasovala Žilinu

Už po 107 sekundách sa do vedenia dostali domáci hráči, po slabom dôraze žilinskej obrany pred vlastným brankárom nepokrytý Lelkeš prestrelil Cibuľu. Druhý gól prišiel presne 100 sekúnd pred prvou sirénou, Lelkeš poslal do brejku Štefanku, ten trafil najskôr Cibuľove betóny a následne tyč žilinskej bránky, no dobiehajúci Lelkeš už sieť - 2:0.

Brankár Žiliny Igor Cibuľa (vľav) a Lukáš Novák z Nitry v zápase 48. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - MsHK Žilina 11. februára 2015 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


V 24. minúte viedli domáci už 3:0, po nahodení puku od modrej čiary Ordzovenským ho do bránky tečoval H. Ručkay. V 28. minúte dala Nitra štvrtý gól, Štefanka našiel pred bránkou hostí Pupáka, ktorý sám pred Cibuľom nezaváhal. Už o minútu nitriansky koncert pokračoval, Mráz dostal prihrávku spoza bránky a pridal piaty gól domácich. V závere druhej tretiny sa hosťom podarilo skórovať, dve nové akvizície v ich drese Velecký a Staněk pripravili streleckú pozíciu Sikelovi a ten strelou pod brvno znížil.

V úvode tretej časti hry stačilo Nitranom iba 34 sekúnd na skórovanie, Nádašdi stlmil letiaci puk priamo pred Lukáša Nováka a krídelník Nitry nemal problém z medzikružia prudkou strelou zvýšiť. V 54. minúte povolili nervy Žilinčanovi Demelovi a za nešportové správanie musel ísť predčasne do šatne. V závere stretnutia stanovil výsledok v presilovej hre na konečných 7:1 Lukáš Novák.

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)


Góly: 2. Lelkeš (Pupák), 19. Lelkeš (Štefanka), 24. H. Ručkay (Ordzovenský), 28. Pupák (Štefanka), 29. Mráz (Školiak, L. Novák), 41. L. Novák (Školiak), 59. L. Novák (Ordzovenský, Školiak) - 37. Síkela (Velecký, Staněk). Rozhodovali: Orolin - Junek, Šefčík, vylúčení: 3:6 navyše Demel (Žilina) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 2106 divákov.

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Do zápasu se vstúpili dobre, premieňali sme šance a celý zápas bol v našej réžii. V niektorých častiach sme chceli hrať profesorsky, napokon sme dokázali ešte skórovať a presvedčivo vyhrali."



Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Nitra je kvalitný tím, ktorý vie trestať chyby súperov, čo dnes aj ukázal. Uvod patril domácim, v druhej tretine pokračovali v dobrej hre a po štvrtom góle boli už na koni. Hoci sme následne predvádzali dobrú hru, Nitra napokon zaznamenala vysoké víťazstvo."



Skalica zdolala Trenčín a odlepila sa z dna tabuľky

Skaličania si boli vedomí dôležitosti duelu a od úvodu sa pustili do svojho súpera. Pred Konrádom bolo dusno hneď v 1. minúte, keď sa pred ním ocitla staronová posila Záhorákov Zálešák, no skóre sa nemenilo. V ďalších minútach hrali domáci 5-minútového presilovku po vylúčení Šišovského, no na pozorného Konráda nevyzreli. Korčuľovali, snažili sa aj kombinačne, no gól sa im nedarilo streliť. Následne sa Trenčania vymanili spod tlaku a v presilovke ukázali Skalici, ako sa to robí. Razingar sa v 18. minúte predral cez bránkovisko do zakončenia a na dvakrát uspel - 0:1.

Početnú prevahu mala Dukla k dispozícii aj na začiatku druhej tretiny. Jej hráči si vytvorili tlak a hralo sa prakticky na jednu bránku, no hosťom sa náskok navýšiť nepodarilo. Domácich hra ožila až po polovici stretnutia, keď sa podarilo vyrovnať Brendlovi.

Do tretej tretiny vstúpili oba tímy so zabezpečenou obranou. Domáci mali miernu prevahu, no na Konráda smerovali len strely, ktoré bez problémov kryl. V 51. minúte pohotovo zakončil Zálešák a dostal Skalicu do tesného vedenia 2:1. V závere sa hostia odhodlali k hre bez brankára a zásluhou Melichárka vyrovnali, no zápas do predĺženia nedotiahli. Dvadsaťsedem sekúnd pred koncom zápasu dráma vyvrcholila, keď hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie, Brendlovi sa však Konráda nepodarilo prekonať. Ten istý hráč však svoje zaváhanie napravil dvanásť sekúnd pred sirénou, keď delovkou pod hornú žŕdku rozvlnil sieť za Konrádom.

HK 36 Hant Skalica - Dukla Trenčín 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)


Góly: 31. Brendl (Mráz, Barák), 51. Zálešák (Štumpf, Jurík), 60. Brendl (Mráz, Drtina) - 18. Razingar (Nemec, Bokroš), 60 Melichárek (Nemec, Dudáš). Rozhodovali: Jonák - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 2:5 navyše Šišovský (Trenčín) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1042 divákov

Hlasy po zápase:

Branislav Jánoš, asistent tréner Trenčína: "Ťažko sa to hodnotí, videli sme po reprezentačnej prestávke hokej bez ľahkosti a hokejovej krásy. Okrem začiatku v prvej tretine sme hrali sedem minút v oslabení, čo chalani ubránili. Skalica sa trocha chytila, mala viac z hry. Potom tie dve tretiny boli vyrovnané. Až na ten záver. Päťdesiatdva sekúnd pred koncom vyrovnáme a my potom dokážeme ešte vyrobiť trestné strieľanie a dostať gól. To si musíme prebrať. Takto prehrať zápas."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Nastúpili sme aj s novými hráčmi. Úvod zápasu poznačilo päťminútové vylúčenie. Naše presilovky sme nevyužili, naopak sme dostali gól. Potom sa hralo vyrovnane, my sme ale mali viac šancí, mohli sme skórovať, čo sa nestalo. A čo sa týka záveru, taký som ešte nezažil. Dnes sa šťastie priklonilo na našu stranu. Musím chalanom na čele s Brendlom poďakovať."

Poprad zdolal Zvolen po nájazdoch

V Poprade sa proti sebe postavili tabuľkoví susedia. Domáci si v prípade víťazstva mohli so Zvolenom vymeniť pozíciu na štvrtej priečke. Prvá strela patrila hosťom, ktorí ale už v 2. minúte faulovali. Vzápätí za Barošovou bránkou zlikvidoval Ťavoda domáceho Rapáča a faul mal aj pästnú dohru. Vo výmene názorov medzi Ťavodom a Štalsom mal navrch obranca hostí. Celkový súboj ale prehral, keď sa na ľade ocitol ako prvý. Domáci tak rozohrali presilovku 4 na 3 a tešili sa z úvodného gólu z hokejky Kuraliho. V ďalšom priebehu Zvolen dobre bránil a domácich do ničoho nepúšťal. Pred unikajúcim Juríkom v poslednej chvíli pádom zachránil Kostúr, ktorý sa vyznamenal i pri najväčšej šanci hostí pri zakončení Bortňáka z bezprostrednej blízkosti. V domácom drese sa dobre ukazoval štvrtý útok, ktorý sa síce dočkal v 18. minúte gólu z hokejky navrátilca Grígera, ten ale rozhodcovská trojica po krátkej porade pre postavenie mimo hru neuznala. Hokej v plnej kráse sa v Poprade začal hrať až po prvej prestávke. Hneď z prvej akcie Zvolen vyrovnal, ktorý pre posunutú bránku po konzultácii s videorozhodcom neplatil. Hostia sa dočkali v 24. minúte. Za bránkou Popradu zabojoval Brabenec, v páde prihral na modrej čiare osamotenému Baginovi a ten poľahky vyrovnal - 1:1. "Kamzíkom" mohol vedenie vrátiť lotyšský legionár Štals, jeho dorážka skončila iba na konštrukcii bránky.

Na snímke hokejisti Popradu sa tešia z úvodného gólu počas zápasu 48. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Poprad a HKM Zvolen v Poprade 11. februára 2015.
Foto: TASR/Oliver Ondráš


Na začiatku tretieho dejstva vytiahol hosťujúci brankár zázračný zákrok proti dvojici Kroták - Takáč, na druhej strane čaroval Kostúr pred Lukášom Juríkom. S blížiacim sa záverom stretnutia sa obaja súperi snažili hrať jednoducho. V 56. minúte riešil situáciu 3 na 3 čerstvý slovenský reprezentant Paločko strelou na vyrážačku a oplatilo sa - 2:1. Už o minútu takmer vyrovnal Brabenec, Kostúr zasiahol betónom. Dve a pol minúty pred koncom riadnej hracej doby sa o vyrovnanie postarala druhá "pätnástka" na ľade - Lukáš Jurík, keď zblízka doklepol puk do prázdnej bránky Popradu.

Zápas tak pokračoval predĺžením. Poprad dostal po vylúčení Podkonického výhodu presilovej hry. V nej možnosť rozhodnúť zápas spálil najprv Kasík a po ňom i Hvila. Krv v žilách domácich fanúšikov stuhla pri nájazde Podkonického z trestnej lavice, ktorú v poslednej chvíli zažehnala domáca obrana. V samostatných nájazdoch o zisku extra bodu pre Poprad rozhodol Matúš Paločko.

Na snímke Richard Rapáč z Popradu (vľavo) a Emil Bagin zo Zvolena počas zápasu 48. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Poprad a HKM Zvolen v Poprade 11. februára 2015.
Foto: TASR/Oliver Ondráš


HK Poprad - HKM Zvolen 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)


Góly: 4. Kurali (Kasík, Kroták), 56. Paločko (Dinda), roz. nájazd Paločko - 24. Bagin (Brabenec, Puliš), 59. Jurík (Sloboda, Pokovič). Rozhodovali: D. Konc - Gajan, Smerek, vylúčení: 4:7 navyše Štals 10 min za zhodenie rukavíc - Ťavoda 5+DKZ za napadnutie zozadu a 10 min za zhodenie rukavíc, Podkonický 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1328 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner HK Poprad: "Páčili sa mi výkony oboch brankárov, chytali dnes naozaj dobre, čo sa prejavilo i na výsledku. Hokej by som charakterizoval slovom "radostný". Bol ovplyvnený reprezentačnou prestávkou. Videli sme množstvo chýb, z ktorých pramenili aj šance. Musíme popracovať na presilovkách, defenzíve a na hre v našej obrannej tretine."



Josef Turek, tréner HKM Zvolen: "Zápas sme začali solídne, ale nechali sme sa vylúčiť a hneď sme inkasovali. Nezlomilo nás to, v druhej tretine sme zlepšili pohyb a vyrovnali. Aj keď sme tesne pred koncom dostali gól, opäť sme dokázali odpovedať. Paradoxne nás do hry dostal neuznaný gól, ktorý nás nakopol a získali sme aspoň bod na ľade silného súpera."


Bystrica zdolala Martin, blysol sa Kytnár

Zápas sa vyvíjal úplne inak ako sa podľa papierových predpokladov očakávalo. Po dvoch tretinách viedli hostia 2:1 a naplno využili benevolentnosť domáceho favorita. 'Barani' síce otvorili skóre, vďaka lepšie zvládnutej prvej tretine a väčšiemu množstvu šancí, no potom sa dostali do nepochopiteľného kŕča a na presnú trefu Kytnára v presilovke zo 16. min už nenadviazali. Kytnár sa k puku od Bambúcha natlačil pred bránkou dosť šťastne a akoby vyčerpal všetok strelecký potenciál domácich. V 19. min v početnej výhode najskôr Matejka mohol vyrovnať po šikovnom teči, no vzápätí Važan z ľavého kruhu nekompromisne Košarišťana v bránke prestrelil.

V druhej tretine toho veľa Bystričania neukázali, len Hudec sa v 25. min márne pokúšal na dvakrát prekonať Čecha v bránke. V 28. min Jurášek po prieniku a v tlačenici pred bránkou zasunul puk do bránky, zaradoval sa premiérovému extraligovému gólu a odrazu mali viac iniciatívy na hokejkách Martinčania. Najväčšiu šancu spálil v 39. min Handlovský, v oslabení doslova ukradol puk v strednom páse, no klasický samostatný nájazd nepremenil a skóre nezrovnal.

Väčšia aktivita chýbala u domácich aj v tretej tretine, korčuľovali dosť chaoticky a vlažne, v 46. min mali 27 sekúnd výhodu presilovky o dvoch hráčov a opäť neskórovali. O vyrovnanie sa postaral po rýchlej akcii a dve sekundy po skončení presilovky v 48. min Matušek, keď Heizerovu strelu vyrazil brankár Čech rovno pred neho. Hostí dosť vyčerpávali časté vylúčenia a zamestnávala defenzíva a aj na to doplatili, v 55. min našiel Matoušek vpredu v pohybe Hudeca a kapitán z pravého kruhu strelil tretí a rozhodujúci gól. V 56. min udelil rozhodca Martinčanom dva dvojminútové tresty a presilovka piatich na troch tesne pred koncom už hostí úplne rozhodila a zabrzdila. Našťastie pre nich si na trestnú lavicu o 45 sekúnd neskôr šiel sadnúť aj domáci Heizer a štyria na troch sa domáci nepresadili. Dve minúty pred koncom odvolali hostia brankára, no po hrúbke Markoviča na obrannej modrej spečatil víťazstvo 'baranov' do prázdnej bránky Kytnár.

HC'05 B. Bystrica - MHC Mountfield Martin 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)


Góly: 16. Kytnár (Bambúch, Handlovský), 48. Matoušek (Heizer), 55. Hudec (Matoušek), 59. Kytnár - 19. Važan (Markovič, Galamboš), 28. Jurášek (Themár, Fujerík). Rozhodcovia Kubuš - Stanzel, Výleta, vylúčení 4:8, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 1282 divákov.

Hlasy po zápase:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Nezačali sme zle, boli sme aktívnejší, mohli sme gólovo odskočiť viac, súpera sme prestrieľali. Vyrovnávajúci gól nás znervóznil, nervozitu sme si preniesli aj do druhej tretiny. Martin dobre bránil, bol nebezpečný aj smerom dopredu. Našťastie sme sa upokojili, zvýšili aktivitu a nakoniec sme ťažký zápas ubojovali."

Jaroslav Török, tréner Martina: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, nemali sme ho prehrať. Nevyužili sme šance, po dvoch tretinách sme mohli viesť vyšším rozdielom. V oslabeniach sme sa ubránili, chlapci podali dobrý výkon, len tá škoda mrzí, že sme prehrali, aj keď sa žiadalo bodovať a už si zabezpečiť definitívu s postupom do playoff."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: "Dva a pol týždňa som poriadne netrénoval, prvá tretina bola pre mňa ťažká, kým som to rozdýchal. Zápas sa pre nás dobre nevyvíjal, no nevzdali sme sa, stav otočili. Martinčania zvyknú čakať na chyby, majú dobrú presilovku, na toto sme si chceli dať najväčší pozor. Na konci to bol z ich strany vabank, horelo to, urobili chybu, Milan Kytnár dobre vystihol prihrávku, takže to dopadlo super."