Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Spišiaci potvrdili domácu výhodu, Bartánus verí v zlepšenie koncovky

Na snímke radosť hráčov Spišskej Novej Vsi po víťazstve v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HC Košice 5. apríla 2024 v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR - František Iván

Hráči Spišskej sú spokojní s vedením 2:0, no vedia, že v Košiciach ich nečaká nič ľahké.

Spišská Nová Ves 7. apríla (TASR) - Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili v úvodných dvoch semifinálových zápasoch play off Tipos extraligy výhodu domáceho prostredia. Mužstvo Vlastimila Wojnara po piatkovom triumfe 5:4 po predĺžení uspelo proti Košiciam aj v sobotu 4:0 a je bližšie k historickému postupu do finále. Spišiaci po stretnutí priznali, že to môže byť ešte dlhá séria a musia zostať pokorní. Podľa útočníka "oceliarov" Mareka Bartánusa musí byť tím lepší v detailoch.

Druhý zápas nepriniesol podobnú gólovú prestrelku a na prvý presný zásah sa čakalo až do úvodu druhej tretiny. Todd Burgess vysunul najproduktívnejšieho hráča základnej časti Oliviera Archambaulta, ktorý nezaváhal. Domáci o 88 sekúnd zvýšili na 2:0, Kale Kerbashian sa presadil v predbránkovom priestore. "Bol to veľmi náročný zápas a hlavne začiatok. Dôležitý bol prvý gól. Celý zápas tam bol systém z našej aj súperovej strany. Podľa mňa rozhodla trpezlivosť z našej strany," uviedol Róbert Džugan, ktorý v tretej časti zvýšil do prázdnej bránky na 3:0. Výsledok ešte upravil kapitán Branislav Rapáč.

Výrazný podiel na víťazstve mal brankár Marcel Melicherčík, zneškodnil 23 striel súpera. "Môžeme povedať, že to prišlo v správny čas. Tvrdím, že to je psychologický moment nedostať gól. Človek nikdy nevie ako sa bude zápas vyvíjať. Mohlo to byť taktickejšie alebo viac fyzickejšie. Bol to odlišný duel, ale boli sme na to pripravení," povedal Melicherčík. Spišská je jediným tímom, ktorý v play off ešte neprehral a zaznamenal šesť víťazstiev v rade.

Košičanov mrzí, že si nezobrali domov aspoň jedno víťazstvo. "Súper potvrdil domáce prostredie. My vieme, čo chceme spraviť a budeme chcieť tiež využiť zápasy na našom ľade. Sústredíme sa hlavne na ten tretí zápas. Nič iné nemáme v hlave a chceme ho zvládnuť," priznal Bartánus a vrátil sa aj k piatkovému duelu: "Čakali sme opäť vyrovnaný zápas, chceli sme niektoré veci zlepšiť, čo sa nám aj podarilo. Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej súper dokázal skórovať a na našej strane začala panika. V tretej sme mali nejaké šance, nedali sme však góly. Prehrávame v sérii, ale ideme domov."

Hráči Spišskej sú spokojní s vedením 2:0, no vedia, že v Košiciach ich nečaká nič ľahké. "Stále to nič neznamená. Potrebujeme pokračovať v našej hre a hlavne byť pokorní. Dôležité bude nezblázniť sa a nenechať sa vyprovokovať. Budú tam veľmi náročné zápasy. Podľa mňa ťažšie ako tieto dve stretnutia u nás. Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu a postupne krok za krokom," skonštatoval Džugan a doplnil ho Melicherčík: "Najdôležitejšie bolo zvládnuť oba zápasy. Bude to tam ťažké a aj sme si hovorili, že je dôležité uspieť aj v druhom zápase. Môže to byť ešte pekne dlhá séria, keďže sa hrá na štyri víťazstvá. Už sa netreba pozerať na to, čo bolo a treba ísť ďalej."

Bartánus priblížil v pozápasovom rozhovore recept na súpera: "Musíme viac znepríjemniť výhľad brankárovi Melicherčíkovi, aby to mal ťažšie s hľadaním pukov a viac si ísť po dorážky. Verím, že budeme mať troška šťastie pri zakončení, aby nám to tam padlo. Musíme sa z týchto dvoch zápasov poučiť." Tretí duel je na programe v utorok v Košiciach.