Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Slováci relaxovali v Senci, Lacovi sa páčilo

Na snímke sprava tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek, asisitenti Peter Oremus a Vladimír Országh Foto: TASR/Martin Baumann

V piatok sa slovenskí reprezentanti stretli v seneckom Spa Sai wellness centre, kde si počas troch hodín oddýchli pred začiatkom záverečnej prípravy pred ZOH v Soči.

Senec 31. januára (TASR) - K slovenskej hokejovej reprezentácii sa v piatok počas bratislavského sústredenia pred zimnými olympijskými hrami v Soči pripojili brankár Ján Laco a útočníci Tomáš Surový a Tomáš Záborský. V súčasnosti má tréner Vladimír Vůjtek k dispozícii z olympijského kádra ešte aj obrancu Ivana Baranku a útočníkov Milana Bartoviča, Tomáša Marcinka, Michela Miklíka, Petra Ölveckého.

PodĽa informácie z oficiálneho webu SZĽH sú s tímom aj náhradníci, ktorí pocestujú do Soči, ale do hry budú môcť zasiahnuť len v prípade zranenia niektorého z nominovaných hráčov ešte pred začiatkom turnaja.

V piatok sa slovenskí reprezentanti stretli v seneckom Spa Sai wellness centre, kde si počas troch hodín oddýchli pred začiatkom záverečnej prípravy pred ZOH v Soči. Vůjtekovci mohli využiť masáže, navštíviť vírivku i saunu a najmä mali priestor na poriadnu relaxáciu po náročných bojoch v doterajšom priebehu sezóny. "Regenerácia a návšteva sauny je súčasťou hokeja. Sezóna je náročná, oddychovať treba v každom čase. Podobná návšteva je príjemným spestrením programu," povedal brankár Ján Laco. Hrdina majstrovstiev sveta 2012 v Helsinkách sa na Slovensko presunul z ukrajinského Donecka, kde je hráčom tímu KHL Donbas. Počas sezóny navštívi saunu viackrát, niekedy ide aj s rodinou. "Radšej mám pokoj. Keď ideme s rodinou, veľa si ho neužijem, lebo sa jej venujem. Viac však využívam bazén," tvrdí Laco, ktorého čaká premiéra pod piatimi olympijskými kruhmi. V Soči by mal byť v pozícii slovenskej trojky. "Do odchodu ešte máme pár dní, takže nervozitu nepociťujem. V deň odletu to bude možno iné," priznal Laco. V pondelok ho so spoluhráčmi z reprezentácie čaká exhibičný duel proti výberu Tipsport extraligy. "Bude to exhibícia, budeme chcieť zabaviť seba i divákov. Dôležité a hlavné bude, aby sa nikto nezranil," doplnil Ján Laco.