Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Prestupový kolotoč útočí. Kde skončia beci Chára, Sekera a Višňovský?

Na kombosnímke zľava Zdeno Chára, Andrej Sekera a Ľubomír Višňovský. Foto: TASR/AP

Najlepšia hokejová liga sveta je jeden veľký biznis. Prestupový kolotoč vstupuje do posledného týždňa a začína sa roztáčať na plné obrátky.

Bratislava 21. februára (Teraz.sk) – Posledná uzávierka prestupov v aktuálnej sezóne NHL sa blíži ku koncu, pre všetky kluby je deadline pondelok druhého marca. Zámorské médiá špekulujú o možných výmenách, najčastejšie skloňované mená slovenských hráčov sú výborní obrancovia Zdeno Chára (37), Ľubomír Višňovský (38) a Andrej Sekera (28).



Boston má veľmi skúsené mužstvo, ktoré aktuálne ani náhodou nemá istú účasť v play-off. Slovenský kapitán Bruins už patrí medzi veteránov so slušným kontraktom. "Za zváženie stojí aj nezanedbateľná časť platového stropu. Chára má zmluvu do sezóny 2017/2018 a v každej zarobí 6,9 milióna amerických dolárov. To znamená, že jeho prestup by organizácii priniesol flexibilitu, ktorá ich v posledných rokoch sužovala. Dĺžka zostávajúcej zmluvy za jeho služby možno nie je až taká lákavá, no o vysokého obrancu s vynikajúcom životopisom bude poriadny záujem. A to aj vďaka skutočnosti, že stále dokáže na ľade potiahnuť poriadny počet minút," píše prestížny portál ProHockeyTalk.

Carolina veľmi nechce prievidzského rodáka stratiť, lebo patrí medzi najlepších bekov klubu z Raleighu a je pre hokejistu v najlepšom veku. Sekerov kontrakt skončí v lete, jeho ročný plat je v priemere 2,75 milióna dolárov. Obe strany sa stále na podmienkach novej zmluvy nedohodli. "Sekera by zapadol do každého tímu, ale určite nebude lacný. Ak s ním Hurricanes nepredĺžia zmluvu, bude o neho na trhu veľký záujem, pretože každý tím potrebuje takého obrancu," uviedol na sociálnej sieti redaktor Dennis Bernstein z TFP Media.



V neľahkej situácii je aj bek Ľubomír Višňovský, ktorého „ice-time“ v porovnaní s minulosťou klesol a párkrát už skončil aj na tribúne, keď sa nezmestil do zostavy trénera Capuana. Islanders sa veľmi darí, avšak prím hrajú iní beci (Boychuk, Leddy, Strait, Hamonic). „Višňa“ napriek tomu má záujem pokračovať v kariére na Long Islande, rozhodujúce slovo však bude mať generálny manažér Garth Snow. „Višňovský chce pokračovať svoju kariéru v NHL aj v budúcej sezóne. Ľubomír by najradšej zostal v New Yorku. Budeme však musieť počkať na to, aby sme videli, aké príležitosti bude dostávať vo zvyšku sezóny a či bude záujem zo strany klubu znovu upísať,“ vysvetľuje hráčov agent Neil Sheehy pre ProHockeyTalk.

Situáciu v zámorí intenzívne sleduje aj hlavný tréner reprezentácie Slovenska Vladimír Vůjtek, tohtoročný svetový šampionát sa odohrá v termíne od 1. mája do 17. mája v Česku (Praha, Ostrava).