Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Ohlasy médií na víťazstvo St. Louis Blues: Ukoristili prvý pohár

Tréner Blues Craig Berube dvíha nad hlavu Stanley Cup po víťazstve v siedmom zápase finále play off NHL Boston Bruins - St. Louis Blues v Bostone 12. júna 2019. Foto: TASR/AP

Prečítajte si reakcie médií.

Boston 13. júna (TASR) - Ohlasy médií na historický triumf hokejistov St. Louis Blues, ktorí prvýkrát získali Stanleyho pohár po tom, čo vo finálovej sérii play off NHL zdolali Boston Bruins 4:3 na zápasy:

TSN: "Podceňovaní Blues ukoristili prvý Stanleyho pohár. Brankár Jordan Binnington zastavil 32 striel súpera a priviedol St. Louis k prvému poháru v klubovej histórii."

ESPN: "Blues oslavujú zisk svojho prvého pohára. V siedmom dueli zvíťazili 4:1 vďaka 32 zákrokom Jordana Binningtona a gólu Ryana O'Reillyho, ktorý skóroval vo štvrtom finálovom zápase po sebe."

AP: "Tím Craiga Berubeho ukázal, že ak sa dostane v zápase do vedenia, dokáže si ho udržať a ustrážiť celé stretnutie až do konca. Jeho štýl hry perfektne sedí do situácie, keď treba držať náskok. Ukázalo sa to aj v rozhodujúcom siedmom zápase, v ktorom Blues triumfovali 4:1."

St. Louis Post-Dispatch: "Vyhrali sme! Trvalo sedem zápasov, kým sme skolili Boston Bruins, no nakoniec sa St. Louis Blues podarilo získať prvý majstrovský titul v klubovej histórii."

Boston Herald: "Bruins padli v siedmom finále. Po tom, čo dominovali v prvej tretine a nevedeli nájsť recept na prekonanie skvelého Jordana Binningtona, inkasovali v jej závere dva góly a už sa z toho nedokázali spamätať."

iDnes.cz: "Boston útočil, góly ale dávalo St. Louis a oslavuje Stanley Cup. Hokejisti St. Louis po premrhanej šanci v šiestom zápase na domácom ľade nakoniec predsa len dotiahli finálovú sériu play off NHL do víťazného konca. Českí útočníci v službách Bruins, Davidovia Krejčí s Pastrňákom tak zostali tesne pod vrcholom."

iSport.cz: "Boston - St. Louis 1:4. Blues po prvý raz oslavujú Stanley Cup, Pastrňák smúti."

sport.cz: "Historický triumf Blues! Stanley Cup tento rok do Česka nezavíta."