Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

NHL: Jaroš zažil víťazný tohtosezónny debut

Hokejista Ottawy Senators Logan Brown (21) sa teší po strelení prvého gólu v NHL počas zápasu proti New Yorku Rangers v Ottawe 22. novembra 2019. Foto: TASR/AP

Senators prvýkrát v sezóne vyhrali tri stretnutia po sebe.

New York 23. novembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš má za sebou víťaznú tohtosezónnu premiéru v zámorskej NHL. V noci na sobotu odohral svoj prvý zápas v ročníku za Ottawu, ktorá zdolala na domácom ľade New York Rangers 4:1. Senators prvýkrát v sezóne vyhrali tri stretnutia po sebe.

Zhodne gólom a asistenciou sa na triumfe kanadského klubu podieľali Anthony Duclair a Thomas Chabot, víťazný gól strelil center Logan Brown, pre ktorého to bol premiérový zásah v profilige. "O tomto som sníval celý život. A najmä v uplynulých týždňoch, keď sa ku mne nevedel odraziť puk. Splnil sa mi sen," vyznal sa 21-ročný Brown. Zo švédskeho brankárskeho súboja vyšiel víťazne domáci Anders Nilsson, ktorý inkasoval iba z hokejky Jacoba Troubu v 18. minúte a mal 30 úspešných zákrokov. "Myslím si, že momentálne hráme skutočne vynikajúci hokej. Prvá tretina bola jedna z našich najlepších tretín v celom ročníku, súpera sme úplne vypojili z hry," povedal pre zámorské médiá Nilsson. Skúsenejší Henrik Lundqvist v bránke "jazdcov" vykryl 35 z 39 striel. "Senátori" sa po slabom štarte dostali do formy, vyhrali siedmy z uplynulých deviatich zápasov.

Jaroš absolvoval debut v NHL už v sezóne 2017/2018, v ktorej si pripísal svoje prvé dva profiligové štarty. V minulom ročníku zaznamenal v drese Ottawy 10 bodov (1+9) v 61 zápasoch. Túto sezónu však začal na farme v Belleville a pozvánku do prvého zímu dostal až po 14 odohraných stretnutiach (1+5) v AHL. Ottawa ho povolala spoločne s ďalším obrancom Maxom Lajoiom a centrom J.C. Beaudinom, čím reagovala na absencie zadákov Nikitu Zajceva (osobné dôvody), Codyho Goloubefa, Erika Brännströma a útočníka Vladislava Namestnikova (všetci zranenia). Jaroš odohral proti NY Rangers 10:21 min., dostal trest na 2+2 min sa nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, rozdal dva "hity" a duel dokončil s mínuskou.

V druhom nočnom súboji si Pittsburgh poradil s New Jersey 4:1 a predĺžil svoju bodovú sériu v domácom prostredí na šesť zápasov. Víťazný gól "tučniakov" strelil v druhej tretine krídelník Jake Guentzel.



NHL - sumáre:



PITTSBURGH PENGUINS – NEW JERSEY DEVILS 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 8. Kahun (Simon), 33. Guentzel (Malkin, Rust), 43. McCann (Galchenyuk, Tanev), 43. Marino (Aston-Reese, Lafferty) – 21. Hall (Hischier, Palmieri). Brankári: Jarry - Blackwood (43. Domingue), strely na bránku: 41:37, 18.420 divákov.



OTTAWA SENATORS – NEW YORK RANGERS 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Góly: 1. Chabot (Tkachuk, Duclair), 7. L. Brown (Pageau), 22. Ennis (White, Tierney), 34. Duclair (Pageau, Chabot) – 18. Trouba (Lindgren, Gettinger). Brankári: Nilsson - Lundqvist, strely na bránku: 39:31, 12.349 divákov.



Slovák v akcii:



Christián Jaroš (Ottawa) 10:21 0 0 0 -1 0 4

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/